Ingezonden persbericht


Incubate Persbericht,

Tilburg, 28 januari 2011

Shackleton, Cam Deas en Ignatz op gevarieerde Incubated editie

Op donderdag 3 februari komen drie Incubate-alumni terug naar Tilburg voor een optreden tijdens de maandelijkse concertserie Incubated. Met dubstep-producer Shackleton, gitarist Cam Deas en outsider-blues artiest Ignatz is het affiche van Incubated 05 weer zeer gevarieerd.

Cam Deas is een jonge Londense gitarist, die lange composities en improvisaties op de twaalfsnarige gitaar speelt. Zijn muziek wordt vergeleken met Six Organs Of Admittance, Jack Rose en James Blackshaw. In 2009 trad de gitarist op tijdens het Incubate festival in de Pauluskerk.

Ignatz is de naam van de uiterst productieve Belg Bram Devens. Eerder deze maand werd op het Conspiracy label het uiterst positief ontvangen I Hate This City uitgebracht. Gewapend met slechts een gitaar en een batterij aan effecten combineert hij stokoude folk en blues met elektronica, drones en lo-fi psychedelica. Eerder was Ignatz te zien op ZXZW 2007.

De grootse afsluiter van vanavond is Shackleton, die onlangs met zijn Fabric 55 één van de beste elektronica-platen van het afgelopen decennium uitbracht. Zo schreven OOR, Resident Advisor, The Quietus en Pitchfork de Britse producer de hemel in. Shackleton was tot voor kort één van de mensen achter het befaamde Skull Disco label, maar verliet de dupstep hype voor een spannende mix van electronica, complexe beats, diepe bassen en Oosterse percussie. Shackleton stond in het verleden op Incubate 2009.

De volgende Incubated avonden vinden plaats op 3 maart, 7 april, 5 mei en 2 juni.

Kaarten kunnen gereserveerd worden via de website van de Paradox: www.paradoxtilburg.nl. Incubated 05 met Shackleton, Cam Deas en Ignatz
Donderdag 3 februari 2011
Aanvang: 21:00 uur
Entree: ¤ 8,-
Locatie: Paradox
Adres: Telegraafstraat 62, Tilburg

Incubate is een grootschalig festival voor independent culture. Het festival heeft een breed programma met muziek, beeldende kunst, dans, theater en film. Meer dan 200 culturele voorlopers presenteren zich in een intieme context aan een internationaal publiek. Black metal naast free jazz. Verfrissende kunst naast inspirerend debat.

Incubate vind plaats van 11 tot en met 18 september 2011 in Tilburg en de omgeving. Van café tot natuurtheater. Van popzaal tot museum.

Voor meer informatie over het festival: www.incubate.org. Meer informatie over de Incubated concertserie: www.incubated.org