Gemeente Geldermalsen

CJG contactpunten openen

Twee CJG contactpunten en een CJG infopunten openen 3 februari. In de Gemeente Geldermalsen openen op 3 februari 2 contactpunten en een informatiepunt. Er is ook een telefonisch loket, 088 0017700, en het CJG is 24 uur per dag te raadplegen via http://www.cjggeldermalsen.nl/. Bij het CJG kunnen jongeren, ouders, opvoeders en professionals terecht voor informatie en advies over opgroeien en opvoeden.

Contactpunten

In Geldermalsen heeft het CJG 2 inlooppunten;

* In het consultatiebureau aan de Koningsweg 22 in Geldermalsen. Open op maandag: 13-30-14.30 uur en donderdag: 18.30-19.30 uur.
* In de Rehobothschool aan de Anjerstraat 2 in Geldermalsen en geopend op donderdag van 8.30-9.30 uur.

Beide contactpunten zijn voor alle opvoeders vrij toegankelijk zijn. In Beesd start het CJG met een Informatiepunt in de bibliotheek aan de Jeugdlaan 5. Na realisatie van de nieuwbouw wordt dit informatiepunt ook een contactpunt. Het informatiepunt is open tijdens de openingstijden van de bibliotheek.

Het telefonisch loket 088 0017700

Ouders/opvoeders krijgen bij het telefonisch loket in de meeste gevallen direct antwoord op een vraag. CJG-medewerkers beantwoorden in het telefonische loket vragen, geven advies, wijzen de weg en bieden praktische hulp. Is er meer tijd nodig? Dan wordt een afspraak gemaakt voor een vervolggesprek. De medewerkers van het telefonisch loket zijn afkomstig van drie partners van het CJG: GGD Rivierenland, de STMR (Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Rivierenland ) en MEE Gelderse Poort. Zij werken dagelijks met kinderen, jongeren en met hun ouders.

Het telefonisch CJG-loket is er voor grote en kleine vragen over opvoeden en opgroeien. Zoals een kind dat niet wil slapen, luisteren of eten, ruzie tussen broertjes en zusjes, omgaan met een scheiding, huiswerk, (zak)geld en aandachtvragende pubers of ouders die bijvoorbeeld in de knel zitten met de combinatie werk en opvoeding. Het telefonisch loket is open:

* maandag van 13.30 - 16.30 uur en van 19.00 - 21.00 uur
* woensdag van 9.00 - 12.00 uur

* vrijdag van 13.30 - 16.30 uur

Website

Op www.cjggeldermalsen.nl kunnen ouders en opvoeders 24 uur per dag informatie vinden. Op de site kunnen ook vragen gesteld worden aan de virtuele medewerker Elske. Zij loodst vragen stellers door de site en helpt bij het vinden van antwoorden. Speciaal voor jongeren vanaf 12 jaar is er de website www.zolosjehetop.nl. Op deze site staat uitgebreide informatie gezondheid, vrije tijd en sport, relaties, geld, alcohol en drugs. Het CJG is met e-mailadres te bereiken via: info@cjgrivierenland.nl.

Wie vormen het CJG?

Het Rivierenlandse CJG is een samenwerkingsverband van de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neerijnen, Neder-Betuwe, Tiel en Zaltbommel, onder aanvoering van Regio Rivierenland. Kernpartners in dit CJG zijn GGD Rivierenland, Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk werk Rivierenland, Stichting Thuiszorg en Maatschappelijk Werk Midden-Gelderland, Bureau Jeugdzorg, de welzijnsorganisaties vertegenwoordigd door Mozaïek welzijnsdiensten en MEE Gelderse Poort.

---

Openingstijden Klantencontactcentrum

Gemeentehuis Geldermalsen
Post: Postbus 112, 4190 CC Geldermalsen
Bezoek: Kuipershof 2, 4191 KH Geldermalsen
Telefoon: (0345) 586 611
e-mail: info@geldermalsen.nl
Fax: (0345) 573 258