Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwegein, 3 februari 2011

Jitscale eerste ISO 27001-gecertificeerde Cloud-over-Cloud IaaS-leverancier Nederlandse cloud management provider breidt buitenlandse activiteiten in 2011 verder uit

Jitscale, een toonaangevende Nederlandse cloud management provider, heeft aangekondigd dat het zijn Infrastructure-as-a-service (IaaS-) en cloud management-activiteiten verder gaat uitbreiden naar een aantal belangrijke, wereldwijde groeimarkten. De provider heeft de benadering van de nieuwe markten gepland voor een strategisch gunstig moment: de certificering volgens ISO/IEC 27001. Jitscale is de eerste Cloud-over-Cloud IaaS-supplier ter wereld die deze certificering binnenhaalt.

Jitscale uit Nieuwegein is een bedrijf dat de infrastructuur en het beheer verzorgt van de internet-gerelateerde platforms van zijn klanten. Jitscale beheert het complete pakket, van besturingssysteem tot applicatie- en databaselagen, en dat geschaald over verschillende clouds. Het bedrijf managet de complete infrastructuur voor zijn klanten, op de functionaliteit van de klantspecifieke applicaties en websites na die hierin draaien. Daarmee onderscheidt het zich zeer duidelijk van andere IaaS-suppliers.

Jitscale heeft sinds 2008 twee kantoren; één in Orlando, Florida, en één in Nederland en heeft mede op basis van de daar behaalde successen en goede vooruitzichten besloten de afzetmarkt voor zijn IaaS- en cloud management-diensten nog verder uit te breiden. Zo zal de provider in 2011 nog een kantoor openen in San Francisco en New York en zal het bedrijf verder zijn aandacht en activiteiten richten op Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, Scandinavië en de Benelux.

ISO/IEC 27001-certificering
Steeds meer organisaties ontsluiten hun bedrijfskritische processen via internet. Daarmee stijgt ook de behoefte aan een goed beveiligde, schaalbare en financieel verantwoorde infrastructuur. Jitscale heeft hiervoor de juiste structuren ontwikkeld, en verwacht daarmee ook in het buitenland hoge ogen te gooien.

In het kader van zijn gespecialiseerde dienstverlening is Jitscale sinds 23 januari 2011 officieel ISO/IEC 27001-gecertificeerd. Het bedrijf is gedurende het totale certificeringsproces begeleid door CompLions. De ISO 27001-norm richt zich op een procesmatige benadering van planning, implementatie, toepassing, bewaking, evaluatie, onderhoud en op de continue verbetering van het beheer van de informatiebeveiliging.

Eelco van Beek, Founder en CEO van Jitscale, over de certificering: "Bedrijven zorgen er in toenemende mate voor dat ze hun infrastructuur goed beveiligen. Belangrijk onderdeel van een integrale beveiliging is natuurlijk dat ook de managed service provider van deze bedrijven garant staat voor een veilige opslag van gevoelige data. Met onze certificering bieden we onze klanten niet alleen deze garantie, maar maken we ook de werkwijze waarop we hun data veilig opslaan en beheren volledig transparant."

Diensten
Jitscale biedt zijn klanten de volgende functionaliteiten en voordelen:
- volledig schaalbare infrastructuur en beheer
- ongelimiteerde capaciteit

- maximale schaalbaarheid, over verschillende cloud-aanbieders
- optimaal gebruik van bestaande configuratie bij de klant
- Jitscale Management Layer voor een optimale configuratie
- beschikbaarheid, performance en flexibiliteit
- geavanceerd en efficiënt Content Delivery Network
- permanente monitoring, continu beheer

Van Beek: "Jitscale is de eerste Cloud Management provider ter wereld die de ISO/IEC 27001-certificering heeft behaald. Dit is mede ingegeven door onze overtuiging dat iedere klant ervan op aan moet kunnen dat zijn data veilig opgeslagen en benaderbaar is in de cloud en dat het complete proces transparant is. De certificering is echter geen doel op zich, dat moge duidelijk zijn. Wij conformeren ons aan de 27001-norm om ervoor te zorgen dat onze klanten geen omkijken meer hebben naar hun IT. Wij bieden dus eigenlijk geen pure IT-support, wij bieden onze klanten optimalisatie van hun marketing- en verkoopactiviteiten en van hun bedrijfsvoering."

------------------------------



Ingezonden persbericht