Ingezonden persbericht


CommVault gepositioneerd in leiderskwadrant van Gartner voor 'Enterprise, Disk-Based Backup & Recovery'

CommVault krijgt erkenning voor visie en het vermogen om deze in de praktijk waar te maken

Utrecht, 3 februari 2011 â¤* CommVault is door onderzoeksbureau Gartner geplaatst in het 'leiderskwadrant' van het Magic Quadrant voor 'Enterprise, Disk-Based Backup & Recovery''. Volgens het onderzoeksrapport, gepubliceerd op 28 januari 2011, 'laat de groeiende frustratie met back-up zien dat de aanpak van databeveiliging niet voldoet aan de huidige recovery-eisen, laat staan aan die van de toekomst.' Gartner stelt verder in het rapport dat 'veel organisaties hun back-upinfrastructuur en -procedures opnieuw vormgeven, met als doel het moderniseren van de opslag van nieuwe datatypes en het verbeteren van de back-up- en recovery-tijden van grote datavolumes.'

Om de modernisering van databeheer te ondersteunen, heeft CommVault zijn Simpana(TM) 9-software uitgebreid. Hiermee kunnen klanten het maximale halen uit platforms voor hardwaresnapshots en replicatieopslag, en bestanden aan zowel de doel- als de bronkant dedupliceren. Daarnaast biedt de uitgebreide versie van Simpana 9 ondersteuning voor virtuele serveromgevingen.

CommVault blijft groeien en bindt vooral grotere bedrijven aan zich. Klanten profiteren van de voordelen van echt modern databeheer door de unieke, op policies gebaseerde single-platformaanpak en technologische functionaliteit van Simpana-software. Hiermee overbrugt CommVault de fysieke en de snel opkomende virtuele opslagwereld. Het resultaat is een betere manier om dataopslag minder complex te maken, de kosten te reduceren, de informatie-explosie te beheersen, regelgeving na te leven en naadloos te integreren met cloud computing-technologieën.

Simpana-software is geoptimaliseerd om duizenden virtuele machines te beveiligen en de hoeveelheid verstuurde data over bedrijfsnetwerken te verminderen: tot maximaal negentig procent. Simpana bereikt dit door universele deduplicatie en door maximaal te profiteren van snapshotbeheer, waardoor deze oplossing in staat is om snelle databeveiliging en -recovery te garanderen. CommVault biedt met Simpana-software ongekende flexibiliteit in schaalaanpassingen van de back-upinfrastructuur van kleine en grote kantooromgevingen of vestigingen. Dit al naar gelang de klantbehoefte. Tegelijkertijd vereenvoudigt Simpana-software de integratie van andere informatiebeheertoepassingen, zoals archiveren, enterprise search en cloud-opslagintegratie. Hierdoor zijn bedrijven in staat hun bedrijfsvoering te optimaliseren en kosten te reduceren.

'We hebben onze Simpana-software vanaf de grond opgebouwd met een single-platformaanpak. Deze oplossing biedt automatisering, intelligentie en schaalbaarheid. Simpana komt tegemoet aan de eisen van onze klanten op het gebied van beveiliging, opslag en de recovery van grote hoeveelheden informatie binnen fysieke, virtuele en cloud-gebaseerde omgevingen', zegt David West, vicepresident Worldwide Marketing & Business Development van CommVault. 'Wij denken dat het Magic Quadrant voor Enterprise, Disk-Based Backup & Recovery van Gartner ons leiderschap in de back-up- en databeheermarkt bevestigt. Evenals onze inzet om de huidige uitdagingen op het gebied van data- en informatiebeheer in te lossen. Alleen Simpana-software biedt ongekende verbeteringen op het gebied van IT, kostenbesparing en risicoreductie.'

Tweet: @CommVault als leider geplaatst in Magic Quadrant 2011 voor 'Enterprise disk-based backup & recovery' - http://bit.ly/tHOP.

Links naar aanvullende informatie:


* Magic Quadrant for Enterprise, Disk-Based Backup & Recovery: www.gartner.com/technology/media-products/reprints/commvault/vol2/article2/article2.html.


* CommVault Simpana 9-software: www.commvault.com/simpana.html.
* CommVault Simpana-software: www.commvault.com/simplifying-migration.html.


* CommVault Modern Data Management: www.commvault.com/simpana.html#t-2.


* CommVault Backup & Recovery: www.commvault.com/products-backup-recovery.html.
* CommVault Virtualization-software: www.commvault.com/solutions-virtualization.html.
* CommVault Deduplication-software: www.commvault.com/solutions-deduplication.html.


* Ander CommVault-nieuws: http://news.commvault.com.

Volg CommVault via:

* RSS feeds: http://news.commvault.com/rss-feeds.asp.
* Twitter: http://twitter.com/CommVault.

* Facebook: http://www.facebook.com/CommVault.

(1) Gartner Magic Quadrant for Enterprise, Disk-Based Backup & Recovery 2011, door Dave Russell, Sheila Childs, Alan Dayley, 28 januari 2011.

Over CommVault

Beter en effectiever invulling geven aan de huidige en toekomstige behoeften op het vlak van datamanagement. Dit is de visie op basis waarvan CommVault Singular Information Management-oplossingen voor krachtige databescherming, universele beschikbaarheid en vereenvoudigd beheer van data in complexe opslagomgevingen ontwikkelt. Organisaties hebben met de unieke single-platformarchitectuur van CommVault ongekende controle over datagroei en de kosten en risico's. De Simpana-softwaremodules van CommVault werken naadloos samen en delen hun code en functieset. Hierdoor bieden ze krachtige mogelijkheden voor databack-up, archivering, replicatie, zoeken en resource-beheer. Elke dag opnieuw kiezen bedrijven voor de ongeëvenaarde efficiency, prestaties, betrouwbaarheid en controle die alleen CommVault levert. CommVault heeft zijn hoofdkantoor in het Amerikaanse Oceanport, New Jersey. Meer informatie is te vinden op www.commvault.com.