Socialistische Partij

Gezin na 6 maanden weer aan een dak boven het hoofd geholpen


03-02-2011 * De SP Hulpdienst is blij dat een gezin dat al ruim 6 maanden geen huis meer heeft nu toch een urgentieverklaring van de gemeente krijgt. Hulpdienstmedewerker Carlien Boelhouwer: "Wij zijn blij dat dit gezin nu eindelijk gericht een huis kan zoeken in Amsterdam. Maar het is idioot dat de gemeente er 2 jaar over gedaan heeft om dit besluit te nemen."

Het gezin, vader, moeder en 5 jonge kinderen, woonde vanaf 2006 anti-kraak. In 2009 vroeg het gezin een urgentie aan bij de gemeente. De gemeente stelde verschillende eisen, zo moest het echtpaar een huwelijkscontract overleggen en moesten ze het contract met het anti-kraakbedrijf opzeggen. Maar toen het gezin dat allemaal deed en - als gevolg daar van - letterlijk op straat kwam te staan, werd de urgentie nog altijd niet afgegeven.

De SP Huldienst nam contact op met het gezin nadat hun verhaal in de Telegraaf was gepubliceerd. Namens het gezin heeft de hulpdienst bij de Dienst Wonen aan de bel getrokken. Boelhouwer: "Bij zoiets belangrijks als het afgeven van een urgentieverklaring moet vanaf de aanvraag glashelder zijn of je daar recht op hebt of niet. In dit geval heeft de gemeente het gezin veel te lang aan het lijntje gehouden. Het is fijn dat het nu alsnog goed wordt opgelost, maar dit mag nooit meer gebeuren."

Heeft u ook problemen met de Dienst Wonen of een andere instantie? Neem dan contact op met de hulpdienst.