Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kneppelhout & Korthals Advocaten accelereert met "China Practice" 3 februari 2011

Kneppelhout & Korthals Advocaten voldoet met de acceleratie van haar China Practice aan de groeiende behoefte van Nederlandse ondernemers om meer zaken te doen in China, maar ook aan de toenemende interesse vanuit China om zich te vestigen en handel te drijven in Nederland en Europa. Op beide fronten spelen juridische vragen een rol. Kneppelhout & Korthals Advocaten is met haar unieke positionering in en kennis van de Rotterdamse havengemeenschap het logische aanspreekpunt voor juridische vragen betreffende zaken doen in en vanuit China.

Met de indiensttreding van de Chinese juriste Lin Li per 1 januari 2011 heeft de China Practice van Kneppelhout & Korthals een permanent en aansprekend gezicht gekregen. Li heeft ruime ervaring als juridisch en zakelijk adviseur voor Europese en Aziatische ondernemingen en is voor haar cliënten het aanspreekpunt op het gebied van investeringen en zakelijk activiteiten in China en Europa. Li adviseert niet alleen op juridisch vlak, maar juist ook op commercieel vlak waarbij culturele verschillen een belangrijke rol innemen. Li heeft een bewezen track record in ondernemingsrecht, ondernemingsrecht, arbeidsrecht en fiscaal recht, internationale investeringen, fusies en overnames, immigratie, opstellen van contracten, onderhandelingen en uitvoering.

Zij heeft ruime ervaring in tal van industrieën, variërend van media, farmaceutische, landbouw, logistiek, kleding, LED verlichting, charitatieve stichtingen, ICT, elektronica, chemie, productie, financiën & verzekeringen, groene technologie, energie, publicatie, cosmetica tot luchtvaartmaatschappijen. Tevens brengt zij decision makers van overheden en (staats)bedrijven in Europa en China met elkaar in contact en begeleidt in samenwerking met Nederlandse kantoorgenoten en Chinese correspondenten spelers in zowel de Nederlandse als de Chinese markt.

Li heeft voor Kneppelhout & Korthals Advocaten gekozen vanwege de kwaliteit van de dienstverlening, de scherpe tarieven, betrokkenheid van advocaten, de oplossingsgerichte benadering en korte communicatielijnen, gecombineerd met de "sector approach" van de sectie Handel, Industrie & Logistiek.

Full service juridische dienstverlening
Li zal als Director China Practice samen met Joost Vrancken Peeters (Ondernemingsrecht) en Michiel Spanjaart (Handel, Industrie & Logistiek) de China Practice verder vorm geven. De kracht van de China Practice schuilt in de full service juridische dienstverlening die Kneppelhout & Korthals Advocaten cliënten biedt in combinatie met de unieke "sector approach" en de positionering in Rotterdam: "the gateway to Europe". Zo kunnen vragen over arbeidsrecht, douanerecht, EU regulatory, mededingingsrecht, vervoerrecht, IE & ICT recht, insolventierecht, bestuursrecht, vastgoed, handelsrecht, verzekeringsrecht, maritiem recht, ondernemingsrecht etcetera 'one stop' worden beantwoord.


---

Noot aan de redactie:

Informatie over Kneppelhout & Korthals Advocaten:
mr. M.A.R.C. Padberg (Managing Partner)
Postbus 546
3000 AM Rotterdam
T 010-400 5100
E marc.padberg@kneppelhout.nl
W www.kneppelhout.nl

Informatie over de China Practice:
Mevrouw Lin Li (Director of China Practice)
Postbus 546
3000 AM Rotterdam
T 010-400 5100
E l.li@kneppelhout.nl
W www.kneppelhout.nl