Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 03-02-2011

KEES VAN KOOTEN GEEFT GASTOPTREDEN IN AVRO OPIUM

Iedere dinsdagavond bespreekt presentator Cornald Maas in het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium de hoogtepunten uit het culturele aanbod. Drie bijzondere gasten schuiven bij hem aan om met passie én een kritische blik te praten over kunst en cultuur. Deze aflevering deelt Cornald Maas de tafel met cabaretière, presentatrice en radiomaakster Claudia de Breij, schrijfster Christine Otten en musicalster Noortje 'Mary Poppins' Herlaar. Kees van Kooten komt langs voor een bijzonder optreden.

De komende twee weken is Saint Amour in het theater te zien; een literaire theatervoorstelling waarin Remco Campert, Connie Palmen, P.F. Thomése en andere schrijvers het podium delen rondom het thema 'onbereikbare liefde'. Kees van Kooten geeft live in de uitzending een exclusief voorproefje in de vorm van zijn zelfgeschreven ode aan Remco Campert.

Al ruim een jaar lang zingt en speelt ze de sterren van de hemel als supernanny Mary Poppins in de gelijknamige musical, maar ook klassiek ballet is iets waar Noortje Herlaar in thuis is. Ze volgde balletles als kind en heeft tijdens haar opleiding veel gedanst. Heeft zij nooit een carrière als danseres geambieerd? Samen met Christine Otten bezocht ze de repetitie van 'A la Russe', de voorstelling van het Nationale Ballet en het Holland Symfonia. Christine Otten vertelt over deze voorstelling met muziek van Tsjaikovski, Prokofjev en Stravinsky, en choreografie van Balanchine: 'Het is moderne dans met klassieke muziek en daardoor echt heel spannend.'

Met haar bestseller 'Taal is zeg maar echt mijn ding' werd nrc next-columniste Paulien Cornelisse in één klap bekend. Boven alles is ze echter cabaretière; deze week ging haar voorstelling 'Hallo aarde' in première. Al lang voor het grote publiek haar ontdekte had Claudia de Breij door dat Paulien Cornellisse bijzonder was: 'Ik vond haar al goed toen nog niemand haar goed vond'.

Voor meer informatie: Opium.avro.nl
Zie ook onze perssite: pers.avro.nl

AVRO Opium, elke dinsdag om 20.50 uur bij de AVRO op Nederland 2