Ingezonden persbericht


Persbericht VCP

3 februari 2011

VCP blij dat Ameland kiest voor toegankelijkheid

VCP is verheugd dat de gemeenteraad van Ameland positief besloten heeft over het project 'Ameland voor iedereen'. Dit geeft aan dat de gemeente het belang onderkent om Ameland toegankelijk te maken voor mensen met beperkingen. VCP wil graag kijken hoe zij het project samen verder kunnen uitvoeren.

Ameland werkt samen met Programma VCP aan het project 'Ameland voor Iedereen'. In dit project willen zij de gehele samenleving op het eiland toegankelijk maken voor iedereen: voor alle mensen mét en zonder handicaps.

Akkoord
Afgelopen maandag heeft de gemeenteraad van Ameland besloten om werkelijk aan de slag te gaan met het toegankelijk maken van het eiland. Hoewel niet het hele projectvoorstel is overgenomen, is VCP toch verheugd over het genomen besluit. Het toont aan dat de gemeente het belang onderkent om te werken aan toegankelijkheid voor mensen met beperkingen. VCP wil graag samen met de gemeente en de projectstuurgroep onderzoeken hoe zij op basis van het gemeentebesluit, samen met alle betrokken organisaties, een rol kan spelen bij het realiseren van de voorgenomen plannen. De bewezen goede samenwerking tussen burgers, ondernemers, gemeente laat volgens VCP zien dat de voorgestelde concrete aanpak om te komen tot een inclusieve samenleving, goed past bij het eiland Ameland.

VCP
VCP is een organisatie die zorgt voor zichtbare invloed van mensen met een beperking op lokaal beleid. VCP streeft naar een samenleving waarin iedereen mee kan doen, ongeacht ziekte of handicap. Een op de zes Nederlanders is ziek of gehandicapt. Programma VCP is een initiatief van CG-Raad en Platform VG.