Egypte: militaire politie overvalt Oxfam Novib mensenrechtenpartners

03/02/2011 20:19

Oxfam Novib

De kantoren van twee mensenrechtenorganisaties in Cairo, die gesteund worden door Oxfam Novib, zijn vandaag aangevallen door de Militaire Politie, waarbij twee medewerkers werden gearresteerd.

Om half drie vanmiddag werden de kantoren van Hisham Mubarak Law Center en het Egyptian Center for Economic and Social Rights binnengevallen en werden acht mensen gearresteerd. Onder hen waren Ahmed Seif, directeur van het Hisham Mubarak Law Center en Khaled Ali, directeur van het Center for Economic and Social Rights.

Zij zijn meegenomen naar een onbekende locatie in Cairo.

Catherine Essoyan, Regional Manager voor Oxfam in het Midden Oosten en de Maghreb: "Wij zijn ontzettend bezorgd over het lot van deze voorvechters van mensenrechten, die tijdens de protesten in de afgelopen dagen hun mensen hebben bijgestaan met juridisch advies. We zijn geschokt door deze aanval op Egyptische maatschappelijke organisaties, die als doel hebben om respect voor mensenrechten te bevorderen. We roepen de verantwoordelijke autoriteiten op om beide collega;s onmiddellijk vrij te laten."





http://www.oxfamnovib.nl