CNV Vakmensen


Alsnog een kerstpakket voor werknemers van Bakker en Broersma

03 februari 2011
De werknemers van de transportbedrijven Bakker en Broersma (onderdeel van de Bakker Logistiek Groep) krijgen alsnog een kerstpakketje. CNV Vakmensen deelt ze donderdag en vrijdag uit bij de vestigingen in Zeewolde en Heerenveen.

Met de ludieke actie wil CNV Vakmensen de werknemers een hart onder de riem steken. "De werknemers zijn er in december nogal bekaaid van af gekomen", zegt organisator Willem Kruithof. "Ze kregen een wonderlijke brief van hun directeur, Piet Bakker, waarin hij uitvoerig zijn beklag doet over houding van de werknemers. Ze hangen te veel vuile was buiten, vindt hij, en er zijn te veel ziekmeldingen en schades. In zijn brief schrijft hij ook dat een signaal wil afgeven en daarom geen banketletter en kerstpakket heeft uitgedeeld."

Signaal

Vreemde manier van doen, vindt Kruithof. "Zo'n brief werkt natuurlijk niet motiverend, eerder demotiverend. Wij denken dat er wel andere en betere manieren zijn om mensen aan te spreken op hun gedrag. Met onze actie willen we daarom ook een signaal aan het bedrijf afgeven: motiveer en stimuleer je werknemers op een andere manier. Dat werkt veel beter dan zo'n vreemde brief."

Actie in Zeewolde
De actie bij de vestiging van Bakker in Zeewolde is in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 februari. De chauffeurs starten dan met hun dienst.

Actie in Heerenveen
De actie bij de vestiging van Broersma in Heerenveen is vrijdagmiddag, als de chauffeurs terugkomen van hun rit.

---

Onderwerpenkerstpakket, chauffeurs, bakker, broersma nieuwslijst