Gemeente De Marne


Stichting DBF nieuwe eigenaar bedrijfspand Kloosterburen

Sinds 3 februari 2011 is Stichting DBF eigenaar van het bedrijfspand aan de Hoofdstraat in Kloosterburen. Het pand waarin onder anderen de kapper en de bibliotheek zijn gehuisvest.

Het betreft hier de voormalige RK-basisschool die eigendom was van de gemeente De Marne. De gemeente vindt de exploitatie van een bedrijfspand geen kernactiviteit en wilde daarom het pand verkopen. Belangrijke voorwaarde was dat het pand in gebruik blijft voor bedrijfshuisvesting en daarmee een bijdrage levert aan de instandhouding van de leefbaarheid in het dorp.

Stichting DBF heeft als doelstelling het behoud en versterken van de leefbaarheid op het platteland. Een mogelijkheid daarvoor is het in stand houden van werkgelegenheid in de dorpen. DBF is daarom een prima overnamekandidaat. DBF werkt in de drie noordelijke provincies en houdt zich bezig met diverse projecten die de leefbaarheid in een dorp in stand houden en versterken. Het kantoor is gevestigd in Grou en telt 11 medewerkers.

Voor meer informatie over DBF zie ook www.stichtingdbf.nl

DBF is eigenaar geworden met de uitdrukkelijke opdracht het pand intact te houden en blijvend te gebruiken voor bedrijfshuisvesting. De bibliotheek gaat uit het pand. Op dit moment is DBF met de huisarts bezig om te bekijken of op deze locatie de nieuwe huisartsenpraktijk, inclusief apotheek, kan worden gevestigd. Op basis van vooronderzoek gaat DBF ervan uit dat dit lukt.

Verder besteedt DBF de nodige aandacht aan de uiterlijke kenmerken van het pand. Onderdeel daarvan wordt een herinrichting of aanpassing van de voortuin. Ook wordt met de overige gebruikers gekeken of er nog meer aanpassingen nodig zijn om de functie van het pand te versterken.

DBF hoopt met de aankoop van het pand een wezenlijke bijdrage te leveren aan de leefbaarheid van het dorp door diverse functies in het dorp te houden.

Leens, 03 februari 2011.