Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.05 uur

Utrecht, 04-02-2011

Overvallers aangehouden

SCHOONHOVEN/BENSCHOP De politie heeft op donderdag 3 februari vijf verdachten aangehouden van een overval op een juwelierszaak in Schoonhoven (Zuid-Holland).

Rond 10.05 uur kreeg de politie een melding dat een juwelier in Schoonhoven door drie mannen was overvallen, waarbij gebruik werd gemaakt van vuurwapens. De drie gingen er vandoor op een scooter en vluchtten later verder in een auto. Inmiddels waren het korps Rotterdam-Rijnmond, het korps Utrecht en het korps Landelijke Politiediensten in kennis gesteld, waarna een grote klopjacht ontstond. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een helikopter.

Mede door alerte getuigen en door de grootschalige politie-inzet was er een goede informatievoorziening, waardoor de verdachten niet uit beeld konden verdwijnen. Getuigen meldden dat vier verdachte mannen zich ophielden in het centrum van Benschop. In het centrum trof de politie een auto aan die vermoedelijk was gebruikt als vluchtauto. Kort daarna zagen agenten een ander voertuig, met daarin vijf personen, met hoge snelheid het centrum van Benschop verlaten.

De mannen reden in de richting van IJsselstein, maar kwamen niet ver omdat de weg inmiddels door de politie was afgezet. Meerdere politie-eenheden waren ter plaatse en de verdachten werden aangehouden. Drie verdachten komen uit Utrecht en zijn 17, 21 en 23 jaar. Van de andere twee verdachten is de identiteit nog niet bekend.

De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vernieling bushokje

IJSSELSTEIN Een 22-jarige man uit IJsselstein is op donderdag 3 februari aangehouden omdat hij verdacht wordt van vernieling van een bushokje.

Een getuige zag de man met een tegel in zijn hand, omstreeks 23.30 uur, lopen op de Oranje Nassaulaan. Een andere getuige wist te melden dat de man de stoeptegel vervolgens tegen het bushokje had gegooid, waardoor schade ontstond. De politie werd gebeld en even later werd de man aangehouden. De politie heeft proces-verbaal opgemaakt.

Brandstichting

HOUTEN De politie onderzoekt een mogelijke brandstichting die even na middernacht op vrijdag 4 februari heeft plaatsgevonden in een woning aan de Kervelhof.

Rond 00.05 kreeg de politie de melding van de brand. De brandweer was inmiddels de brand aan het blussen. De brand ging gepaard met grote rookontwikkeling. In het pand waren geen mensen aanwezig. Door de brand en de rookontwikkelingen ontstond er veel schade aan het pand. Het vermoeden bestaat dat de brand was aangestoken, omdat een getuige ten tijde van het ontstaan van een brand iemand weg zag rennen. De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen.

Hebt u meer informatie over deze zaak? Neemt u dan contact op met de politie van het district Lekstroom, via telefoonnummer: 0900 8844.