Gemeente Haaksbergen


Sportkampioenen

04-02-2011 Ontvangst sportkampioenen in de trouwzaal

Afgelopen dinsdag 1 februari zijn 4 sporters uit Haaksbergen door burgemeester Loohuis en wethouder sportzaken ten Voorde in het zonnetje gezet.

Remy Ooink

In 2010 werden Remy Ooink en Brian ter Braak allebei Nederlands kampioen, maar wel in verschillende klassen van de biljartsport. Remy veroverde de titel in de derde klasse en laat daarmee zien dat hij niet voor niets al eens genomineerd is geweest als sporttalent van het jaar. Als de mogelijkheid bestaat om meer te trainen zit er absouluut meer in het vat, zo gaf hij aan.

Brian ter Braak

Hij deed mee aan het NK eerste klasse libre en won het kampioenschap. Een opvallende prestatie, waarbij hij na de eerste ronde een grote achterstand moest wegwerken. Brian bleek echter met de druk goed te kunnen omgaan en maakte de partij in de tweede beurt uit. Zijn tegenstander kwam deze klap niet meer te boven.

Joey Lansink

Vorig jaar nam Joey Lansink met zijn paard alle hindernissen foutloos bij het NK indoorspringen. Na het Overijssels kampioenschap leverde hem dat het Nederlands kampioenschap indoorspringen in de ZZ klasse op. Daarmee heeft Joey laten zien dat hij niet voor niets in 2008 is uitgeroepen tot sporttalent van het jaar.

Inge Lankheet

Ze is rap met de step. Inge Lankheet gooit hoge ogen in een voor het oosten van Nederland relatief onbekende tak van sport, die overigens steeds populairder wordt. Zij maakte kennis met deze sport toen twee jaar geleden op de schaats-skeelerbaan van IJSCH het NK-stepsprint werd georganiseerd. Ze werd in 2010 Nederlands kampioen stepsprint bij de veteranen.

Alle sporters ontvingen namens het college als blijk van waardering een kleine attentie en komen wellicht nogmaals in de spotlights te staan bij het jaarlijkse sportgala dat op 11 maart 2011 plaatsvindt in de raadszaal van het gemeentehuis.

De jury heeft inmiddels de nodige aanmeldingen ontvangen van kandidaten voor de verkiezing van sporttalent, sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar 2010. U kunt overigens nog tot en met 14 februari 2011 kandidaten aanmelden bij de heer Niels Hartlief, door te mailen naar nj.hartlief@haaksbergen.nl of te bellen naar (053) 573 45 67.