Gemeente Breda

Reconstructie fietspad Zanddreef
De Gemeente Breda is op dit moment bezig met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de Zanddreef, tussen de Prinsendreef en de Leursebaan. Deze werkzaamheden zijn in november 2010 gestart, in samenwerking met ProRail die gelijktijdig de spoorwegovergang heeft vernieuwd. Zoals bekend zijn de werkzaamheden in tijd uitgelopen door de vertragingen van de werkzaamheden in Etten-Leur aan de Leursebaan en de winterse weers- omstandigheden eind 2010.

Op 9 februari zijn de werkzaamheden op de Zanddreef gereed. De nutsbedrijven gaan vanaf omstreeks half februari de kabels en leidingen omleggen op de kruising Zanddreef - Leursebaan. De gemeente gaat daarna de kruising herinrichten zodat in de toekomst fietsers veilig over kunnen steken.

Wat gaat er gebeuren
Vanaf de Prinsendreef komt een fietspad achter de bomen tot aan de Leursebaan. Op de kruising Leursebaan - Zanddreef wordt in het midden een `eiland' gemaakt, waar de fietsers bij het oversteken van de Leursebaan, tijdelijk kunnen stoppen voor kruisend verkeer. De rijbaan van de Leursebaan wordt hiervoor ter plaatse in tweeën gesplitst. De nutsbedrijven moeten voorafgaand aan deze werkzaamheden de kabels en leidingen omleggen.

Wat betekent dit voor u
Tijdens de werkzaamheden is doorgaand autoverkeer over de Leursebaan, tussen Etten-Leur en Breda niet mogelijk. Dit verkeer wordt omgeleid via borden. Er komen maatregelen om sluipverkeer via het bestaande fietspad langs de Leursebaan te voorkomen. De fietsers tussen Breda en Etten-Leur v.v kunnen normaal blijven rijden.

De totale afsluiting voor het doorgaand autoverkeer over de Leursebaan is van maandag 14 februari tot en met vrijdag 1 april.