Politie Gelderland-Zuid

Politie onderzoekt benzinediefstal

Bommelerwaard, 04-02-2011 o De recherche van politieteam Bommelerwaard is een onderzoek gestart naar automobilisten, die op verschillende plaatsen in de regio met verschillende voertuigen hebben getankt zonder te betalen.

De eerste meldingen van gestolen kentekenplaten kwamen begin januari bij de politie. Dit gebeurde in Zaltbommel. Op dit moment wordt geanalyseerd hoeveel kentekenplaten zijn gestolen en waarmee getankt is, zonder te betalen.
Op dit moment zijn ongeveer 15 zaken bekend waarin is getankt zonder te betalen mét die bewuste gestolen platen. Dit betreft het gebied van Rivierenland en de Bommelerwaard en best en Nuland in Brabant.

Onderzoek
De recherche gaat op dit moment uit van meerdere daders, die zelfstandig hun verduistering van brandstof plegen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van verschillende voertuigen. Alle informatie wordt op dit moment geanalyseerd. Dat betreft ook camerabeelden waarop de verduistering te zien is.
Met de meeste gedupeerden die via internet aangifte hebben gedaan de afgelopen dagen, is gesproken. Enkele getuigen zijn gehoord maar de recherche komt graag in contact met personen, die mogelijk iets gezien hebben dat van belang kan zijn voor dit onderzoek.

Werkwijze
Door de dader worden naast de benzinetank van de auto, ook jerrycans gevuld. Hierdoor kan het schadebedrag voor een gedupeerde tot enkele honderden euros oplopen. Na het tanken vertrekt de automobilist vervolgens. (01)

Laatst gewijzigd 04-02-2011 15:40 | © Regio Gelderland-Zuid |