FNV KIEM

Personeel Stolk & Reese wijst sociaal plan af

vrijdag 04 februari 2011

De leden van FNV KIEM en CNV Media hebben het door drukkerij Stolk & Reese voorgestelde sociaal plan massaal afgewezen.

Collectief ontslag
De directie van Stolk & Reese heeft collectief ontslag aangekondigd voor de vestiging in Amersfoort. Daardoor verliezen ruim 20 mensen hun baan. Reden voor de ontslagaanzegging is dat de drukkerij zijn drukactiviteiten in Amersfoort beëindigd. Alleen het verkoopkantoor blijft bestaan. Een deel van activiteiten wordt verplaatst naar het zusterbedrijf Enfa B.V. in Venlo.

De reorganisatie volgt op de reorganisatie van vorig jaar waarbij Stolk & Reese de productie van enveloppen heeft verplaatst naar Venlo. Het huidige bod van de werkgever ligt onder het niveau dat bij de vorige reorganisatie is afgesproken.

Werknemers niet serieus genomen
Een belangrijke reden om niet akkoord te gaan is het gevoel van veel werknemers dat zij niet serieus genomen worden. Zo heeft de directie een doorwerkbonus beloofd van 150 euro. In het vorige sociaalplan was dat nog één maandsalaris. Nut en noodzaak van een reorganisatie wordt door het personeel niet betwist, maar dan moet er ook een goed sociaal plan komen. Vakbondsadviseur Peter van den Bunder: "De werknemers willen liever geen sociaal plan dan een slecht plan."

Stolk & Reese nu aan zet
Or en directie van Stolk & Reese zijn nu aan zet. Voor de or is het afsluiten van een sociaal plan een voorwaarde voor een positief advies over het sluiten van de vestiging in Amersfoort. Grafimedia & Techniek