Gemeente Achtkarspelen


Persbericht

2011/YG_06
Buitenpost, 24 januari 2011

Feestelijke ingebruikname speelobject in De Kruidhof

Vrijdag 4 februari vindt de feestelijke ingebruikname plaats van het speelobject van

D-A-A-N, De Altijd Aparte Nederlander, door burgemeester Van der Zwan van Achtkarspelen. U bent vanaf 15.00 uur van harte welkom in de botanische tuin De Kruidhof, Schoolstraat 29b in Buitenpost.

Kunstenaar/muzikant D-A-A-N heeft dit werk gerealiseerd in het kader van het kunstproject 'All Inclusive'. Het project maakt deel uit van het Masterplan Kunst in de openbare ruimte 'Art Eco' van de gemeente Achtkarspelen, waarvan de uitvoering in handen is van Keunstwurk. Door veel met mensen te praten over wat spelen is en de betekenis ervan, heeft D-A-A-N een passend object kunnen maken dat goed past in de Heemtuin van De Kruidhof. De Kruidhof staat in 2011 geheel in het teken van het thema 'Passie'. Het kunstwerk van D-A-A-N sluit hierbij naadloos aan, aldus de directeur van De Kruidhof. "Vogels, de link naar heem of beter het huis van de natuur en de kleurrijkheid van deze natuur, zijn met passie weergegeven in het kunstwerk".

In het voorjaar van 2010 verbleef D-A-A-N gedurende enkele weken in een hiervoor speciaal toegeruste woonwagen op het terrein van De Kruidhof. Het verblijf was gebaseerd op het 'All Inclusive'-principe, wat inhoudt dat voor werk en levensonderhoud zoveel mogelijk gebruik gemaakt wordt van de producten die ter plekke voorhanden zijn of worden geproduceerd. De kunstenaar werd gevoed met biologisch eten en putte geestelijke voeding en inspiratie uit de unieke omgeving. In ruil daarvoor kreeg de kunstenaar de opdracht om een speelobject voor De Kruidhof te realiseren.