Gemeente Asten

Open dag gemeentehuis Asten

Embleem opendag Groen Op zondag 6 februari a.s. opent de gemeente Asten haar deuren.
Tussen 11.00 en 16.00 uur bent u van harte welkom om een kijkje te komen nemen in ons vernieuwde gemeentehuis aan Koningsplein 3.

Alle gemeentelijke afdelingen presenteren zich die dag. Dit doen zij aan de hand van een kort filmpje maar ook met leuke activiteiten. Van iedere afdeling zijn medewerkers aanwezig die graag uw vragen willen beantwoorden en vertellen over hun werk.
Tijdens deze open dag laten we aan u zien welke ambtelijke taken en plannen de gemeente uitvoert, ziet u welke bouwplannen er op stapel staan, demonstreren we hoe we een nieuwe inrichting van een weg vooraf testen en presenteren de Astense politieke partijen zich in de raadzaal.

Brandweerdemonstraties
De brandweer verzorgt om 11.30 uur, 13.30 uur en 15.00 uur demonstraties op het Koningsplein. Waarbij ze onder meer blussen en een auto open knippen.
Verder is daar ook het gemeentelijk wagenpark te bekijken met o.a. de veeg-, vracht- en strooiwagens.

Kinderactiviteiten: trouwen voor spek en bonen! Ook aan de kinderen is gedacht. Tijdens een speurtocht kunnen zij spelenderwijs, kennismaken met de gemeente en o.a. leren over het effect van geluid bij bijvoorbeeld evenementen. Verder kunnen ze zich even burgemeester voelen door met de ambtsketen op de foto te gaan. Trouwen in de onecht kan ook! Kinderen kunnen zich in de onecht laten verbinden tijdens `het huwelijk voor spel en bonen'. Elders op deze pagina leest u meer over hoe het in zijn werk gaat en tot wanneer kinderen zich kunnen aanmelden.

De volgende week vindt u op deze pagina een uitgebreid overzicht van het hele programma.

Parkeren: Koningsplein afgesloten
In verband met de demonstraties van de brandweer en de opstelling van gemeentelijke voertuigen is het gehele Koningsplein afgesloten. Wij begroeten u graag op 6 februari 2011!