Kouwe Klauwe tochten bij Het Arsenaal

24/01/2011 11:37

Het Arsenaal

Zondag 6 februari organiseert Het Arsenaal de eerste Kouwe Klauwe tocht. Een bioloog neemt de bezoekers mee op een bijzondere ontdekkingsreis naar het strand van Vlissingen. Tijdens deze tocht zullen de bezoekers zoeken naar de mooie schatten die er te vinden zijn en zullen koude handen zeker niet ontbreken. Bekijk en beleef het strand op een andere manier en ontdek welke bijzondere schelpen en dieren er leven.

Om 10.30 start de tocht. Het is de eerste keer dat Het Arsenaal deze tochten organiseert. Vanuit Het Arsenaal vertrekt de tocht over de dijk naar het strand van Vlissingen onder begeleiding van een bioloog. De ontdekkingsreizigers zoeken met visnetten en handen naar de bijzondere schelpen en beestjes. Denk hierbij aan zeesterren, krabben, visjes, garnalen en wormen. De professionele bioloog vertelt over de gevonden schatten en hun leefomgeving. De schelpjes en beestjes die zijn gevonden worden uitgezet in een aquarium van Het Arsenaal, zodat deze later nog eens te bewonderen zijn.

Bijzondere collectie

De tocht is een aanvulling op het aanbod van Het Arsenaal waar een unieke schelpencollectie te zien is en waar het mogelijk is om bijzondere zeedieren van over de hele wereld van dichtbij te bewonderen. Maar ook op het strand van Vlissingen is er veel bijzonders te vinden zoals de mooiste zeesterren en bijzondere schelpjes.

In 2011 zal twee keer per maand een Kouwe Klauwe tocht georganiseerd worden. Houdt de website www.arsenaal.com in de gaten voor de data. Voor de Kouwe Klauwe tocht is een entreebewijs nodig van Het Arsenaal. Deze kunnen aan de kassa gekocht worden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.arsenaal.com