Ingezonden persbericht


Persbericht
28 januari 2011

Stadsherstel presenteert kinderconcert So What

Waar: De Duif, Prinsengracht 756, Amsterdam Wanneer: zondag 6 februari 2011 Aanvang: 15.00 uur Toegang: 7,50 volwassenen / 5,- kinderen Kaartverkoop: 020-520 00 90 / zalen@stadsherstel.nl Kinderconcert SoWhat, voor kinderen van 4 tot 94

Klassiek, jazz en speelse klanken met Andy Bruce, Matthias Konrad, Mariël van den Bos, Erik Winkelmann en Cyrille van Poucke. Zo, wat let je? Laat SoWhat je verrassen. SoWhat concerten zijn elke keer weer een nieuw avontuur voor jong en oud. Composities van de afgelopen 500 jaar worden zonder elektronische versterking geblazen, gestreken en getokkeld in een bijzondere bezetting van contrabas, fluit, trombone en trompet. Klassiek, jazz en wereldse klanken worden afgewisseld met meesterlijke teksten; het één versterkt het andere en andersom! Dat geldt ook voor publiek en ensemble. Het publiek wordt uitgenodigd voor een korte trainingsactiviteit en om samen te spelen. Dit gebeurt door middel van bodypercussie en percussie instrumenten. Ook treed bij elk concert een of meerdere jonge muzikanten op, solo of met begeleiding van SoWhat. Dit is voor beide partijen altijd weer een bijzondere ervaring. Bij elk concert wordt geïmproviseerd en gaan wij op zoek naar bijzondere geluiden. Het doel van de SoWhat concerten is vooral om verwondering te wekken.

Reacties van het publiek: "Fantastisch dat jullie jonge kinderen op zo'n ongedwongen manier enthousiast krijgen" "Super op elkaar ingespeeld" "Prachtig die oude muziek en vervolgens moeiteloos switchen naar jazzy stukken" Stadsherstel Amsterdam NV Stadsherstel Amsterdam (opgericht in 1956) is de grootste restaurerende organisatie van Nederland en zet zich in voor erfgoed, monumenten en cultuur. Stadsherstel is altijd op zoek naar de meest passende (her)bestemming van haar bezit, dat zij onderhoudt, beheert en verhuurt. De restauratieomzet bedraagt gemiddeld 10 miljoen per jaar. Stadsherstel is eigenaar van meer dan 500 panden in en rondom Amsterdam, variërend van woonhuizen tot kerken en industriële monumenten. Een aantal bijzondere panden verhuurt Stadsherstel voor o.a. congressen, lezingen, concerten en huwelijksvoltrekkingen via haar afdeling Exploitatie. De Vereniging Vrienden, met meer dan 2500 leden, ondersteunt al meer dan 25 jaar de restauratiewerkzaamheden van Stadsherstel.

28 januari 2011






---- --