Ingezonden persbericht


Persbericht

13 januari 2011

(foto FerroForte)

Cantates van Alessandro Scarlatti en muziek van Bach, Vivaldi, Purcell en Monteverdi

Op zondagmiddag 6 februari geeft Barokensemble FerroForte (Alkmaar) een concert met cantates van Alessandro Scarlatti en werken van Bach, Vivaldi, Purcell en Monteverdi. Het concert is de Oosterkerk in Hoorn en begint om 14.30 uur.

FerroForte is gespecialiseerd in barokmuziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Dit sprankelende ensemble bestaat uit Liesbeth Brinkman (mezzosopraan), Gregor Overtoom (barokviool), Simon Overtoom (barokcello) en Pieter Rynja (clavecimbel). Aan dit concert werkt de befaamde barokvioliste Arwen Bouw mee, onder meer artistiek leider van Barokensemble De Swaen. In dit concert laat FerroForte een staalkaart horen van de rijkdom en veelzijdigheid van een aantal topcomponisten uit de barok.

FerroForte is een graag gehoord ensemble tijdens het Festival Hoorn-Oude Muziek Nu. Dit concert is een voorproefje voor het festival, waarvan de eerste aflevering dit jaar plaatsvindt in het weekend van 4-6 maart.

Zondag 6 februari 2011, Oosterkerk, Grote oost 58, Hoorn. Aanvang 14.30 uur; kassa open om 14.00 uur. Toegangskaarten ¤ 17,50 / ¤ 15,00 (CJP, Pas65) bij de Hoornse Boekhandel, Grote Noord 11, Hoorn, aan de kassa in de Noorderkerk of via de festivallijn, 06 34733832. Via de website www.oudemuzieknu.nl betaalt u met korting!

Concert onder auspiciën van het Festival Hoorn - Oude Muziek Nu - www.oudemuzieknu.nl




Ingezonden persbericht