Politie Drenthe

Zondag 6 februari 2011

Provincie Drenthe, 06-02-2011

Wind blaast aanhangwagen om
ANLOO Een achter een auto gekoppelde aanhangwagen met huif werd zaterdagmiddag ten gevolge van de hevige wind omver geblazen. De 30-jarige uit Veenoord afkomstige bestuurder reed over de N34 toen zijn niet beladen aanhanger door een windvlaag overzij ging. De aanhanger botste hierna tegen een uit tegengestelde richting komende personenauto. Die werd bestuurd door een 66-jarige man uit Ter Apel. Beide bestuurders kwamen met de schrik vrij. De personenauto van de man uit ter Apel en de aanhanger raakten zwaar beschadigd.

Vernieling autos

EMMEN Vier achter een flat aan de Nijkampenweg geparkeerde autos werden in de nacht van vrijdag op zaterdag vernield. Onbekenden hebben onder andere over de autos gelopen en er deuken in geschopt.

Inbraak in bestelautos
RUINEN Tussen vrijdagavond en zaterdagmorgen werd er ingebroken in drie bestelautos. Een van de autos stond geparkeerd aan de Stofakkers en de overige aan het Karelspad. De buit bestond uit gereedschap.

Woninginbraken

HOOGEVEEN Tussen zaterdag 13.00 en 20.15 uur vond er een inbraak plaats in een woning aan de Van Limburg Stirumstraat. Een deur werd opengebroken waarna er sieraden werden weggenomen. Ook een tweede huis in deze straat kreeg ongewenst bezoek. Met een steen werd getracht een ruit in te gooien om naar binnen te kunnen klimmen. Dit lukte echter niet.

Een bewoner aan de Zenithlaan ontdekte bij thuiskomst eveneens dat er ingebroken was. Ook daar zijn sieraden gestolen. Aan De Drift werd een uitzetraam geforceerd en werd de woning doorzocht. Niet bekend is of er iets meegenomen is.

Bestuurders onder invloed

EELDE Een 16-jarige beginnend bestuurder uit Paterswolde werd in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd. De knaap reed onder invloed, 115 ug/l, op zijn snorfiets over de Hoofdweg.

Verdacht graffitispuiter aangehouden

MEPPEL De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongeman uit De Wijk aan. Hij wordt ervan verdacht graffiti te hebben aangebracht op meerdere locaties in Meppel. Na een melding van vernielingen door jeugd in de omgeving van het centrum en Agrifirm trof de politie de inwoner van De Wijk in de Havenstraat aan. Op zijn hand was verf zichtbaar maar hij gaf aan zijn kamer geverfd te hebben. Toen hij zijn weg mocht vervolgen ontdekte de politie kort hierna een muur vol zojuist aangebrachte graffiti aan bij de Agrifirm. Omdat de kleur overeen kwam met de verf op de hand van de 19-jarige werd hij kort hierna aangehouden op het Zuideinde. Na onderzoek bleek dat er op meerdere plaatsen graffiti was aangebracht op muren in Meppel. De politie stelt een onderzoek in.

Vernieler van bromfiets aangehouden

HOOGEVEEN Een getuige zag in de nacht van zaterdag op zondag dat een 16-jarige knaap uit Hoogeveen een geparkeerde scooter in het centrum omver gooide. Hierdoor ontstond schade. De knaap werd door de politie aangehouden en ingesloten. Hij bleek onder invloed te verkeren.

Politie treft hennepkwekerij aan

NOORDSCHESCHUT De politie trof zaterdagavond in een woning aan de Dirk ten Heuvelstraat een hennepkwekerij aan. Deze bestond uit 128 plantjes. De plantjes en de voor de kwekerij benodigde apparatuur werden inbeslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de 60-jarige eigenaar is proces-verbaal opgemaakt.

Cafébezoeker voor bedreiging aangehouden

MEPPEL De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag op de Groenmarkt een 19-jarige inwoner van Meppel aan. Hij wordt ervan verdacht een portier van een horecagelegenheid meerdere keren te hebben bedreigd. De 19-jarige was in de horecagelegenheid diverse keren gewaarschuwd en bij ieder opstootje nadrukkelijk aanwezig.

Openlijke geweldpleging tegen portier
EMMEN Een portier van een café aan het Marktplein is in de nacht van zaterdag op zondag door een groep onbekende mannen mishandeld. Toen een eveneens bij de groep horende vrouw geen identiteitsbewijs kon tonen werd zij geweigerd waarna de portier werd geslagen en geschopt door de mannen. Deze gingen er hierna direct vandoor. De portier moest zich met meerdere hoofdwonden onder doktersbehandeling stellen. De politie stelt een onderzoek in.

Verdachten diefstal portemonnees op heterdaad aangehouden

VRIES Twee knapen uit Vries, 16 en 17 jaar oud, werden in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht portemonnees en andere voorwerpen uit jassen te hebben gestolen die in het scoutinggebouw aan de Sportlaan hingen. Getuigen zagen dat het duo veel belangstelling voor de jassen toonden en toen ze daar op aangesproken werden koos het duo het hazenpad. Buiten gooiden ze hun reeds gestolen buit weg. Op aanwijzing van getuigen hield de politie de knapen aan en sloot ze in.

Bromfietser botst op ree

UFFELTE Een 16-jarige bromfietser uit Staphorst raakte zaterdagavond gewond na een aanrijding met een ree. De ree stak onverwachts de N371 over waardoor de bromfietser een aanrijding niet meer kon voorkomen. Met nekklachten werd de Staphorster overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De ree werd niet meer aangetroffen.

Inbreker op heterdaad betrapt

HOOGEVEEN De politie hield in de vroege zondagochtenduren een 17-jarige knaap uit Hoogeveen aan. Hij werd na een inbraakmelding aangetroffen in het magazijn van het Chinees restaurant Golden Garden aan De Wielewaal. Door een ruit te vernielen was de Hoogevener naar binnen gekropen. Daar bleek dat hij een klein geldbedrag uit de geldladen van de gokkasten had gehaald.