Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht, 06-02-2011

Diefstal van personenauto met geweldDE BILT - Op vrijdag 4 februari rond 17.30 uur heeft een man bij De Holle Bilt in De Bilt onder bedreiging van een vuurwapen een andere man auto en mobiele telefoon afhandig gemaakt. De politie kreeg een melding van een 22-jarige man uit Bilthoven. Hij had een afspraak met een mogelijke koper, een 22-jarige man uit Tilburg bij De Holle Bilt. Nadat de verdachte onder bedreiging van een vuurwapen de verkoper autosleutels en mobiele telefoon afhandig had gemaakt, is hij er vandoor gegaan met de auto. Direct na de melding zette de politie een zoektocht in. De auto is niet meer aangetroffen. De politie zet het onderzoek voort.

Aanhoudingen op heterdaad na inbraak supermarkt

DE BILT - Zaterdagmorgen rond 2.45 uur kreeg de politie een melding over een inbraak in een supermarkt aan de Prof. dr. J. Tinbergenweg in De Bilt. De uitgerukte politie kon drie verdachten in de winkel aanhouden.

Het gaat om drie mannen van 29, 31 en 35 jaar. Alle drie zonder vaste woon- of verblijfplaats. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aangehouden voor bedreiging na inbraak

ZEIST - Op zaterdag 5 februari, rond 20.30 uur kreeg de politie een melding over een woninginbraak in de Slappedel in Woudenberg waarbij de verdachten er per auto van door zouden zijn gegaan. Een getuige reed achter de verdachten aan. De verdachten hadden ook de getuige bedreigd met een honkbalknuppel.

De politie kon de auto met de verdachten klem rijden op de Balilaan in Zeist. De verdachten zijn aangehouden. Het gaat om twee mannen van 29 en 35-jaar en een 33-jarige vrouw, alledrie uit Zeist. In de auto vond de politie ook inbrekerswerktuig. De politie heeft de zaak in onderzoek. Dronken en geen legitimatieZEIST - Op zondagmorgen rond 3.30 uur kreeg de politie een melding dat een man een meisje mishandeld zou hebben op Het Rond. Surveillerende agenten troffen een 30-jarige man aan uit Zeist die eerst wegliep maar even later toch terugkwam. De man wilde zijn legitimatie niet tonen. Daarop hebben de agenten hem uiteindelijk aangehouden. De man verzette zicht hevig bij zijn aanhouding en beledigde één van de agenten. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt in verband met het niet tonen van een identiteitsbewijs en openbare dronkenschap.