Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 06-02-2011

Aanhouding voor leksteken banden

SCHALKWIJK De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari rond 01.20 uur een 34-jarige inwoner van Houten aangehouden voor het leksteken van twee autobanden van één voertuig.

De politie werd naar de Wickenburghselaan gestuurd waar twee politieagenten in hun vrije tijd de man op heterdaad hadden aangehouden en vasthielden.

De Houtenaar is overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en ingesloten.

Inbrekersgereedschap leidt tot aanhoudingen

VIANEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari rond 01.15 uur een 32-jarige Utrechter en een 43-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats aangehouden voor het vervoeren van inbrekersgereedschappen.

Politieagenten zagen het voertuig waarin het tweetal reed een vreemde route afleggen en controleerden de inzittenden op de Hogelandseweg. De politie trof in het voertuig verschillende soorten inbrekersgereedschap aan en een dure telefoon en een navigatiesysteem.

De mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor. De politie onderzoekt of de gevonden telefoon en navigatiesysteem van diefstal afkomstig zijn.

Autos in brand

NIEUWEGEIN Zaterdagochtend 5 februari zijn twee autos in de wijk Fokkesteeg in vlammen opgegaan. Rond 03.15 uur kreeg de politie de eerste melding dat een voertuig aan de Gilzerschans in brand stond. Later die nacht brak brand uit in een voertuig op de Muiderschans.

De politie onderzoekt hoe de branden hebben kunnen ontstaan.Getuigen die meer over de branden kunnen vertellen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000.