Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.00 uur

Utrecht, 06-02-2011

Getuigenoproep: overval winkel

MIJDRECHT Vrijdagavond 4 februari rond 20.45 uur hebben twee mannen een winkel aan het Raadhuislaan overvallen. Ze zijn weggevlucht op een donkere scooter.

De mannen bedreigden winkelpersoneel met een op een vuurwapen lijkend voorwerp en eisten geld. Toen ze geld in handen kregen, vluchtten ze de winkel uit en reden weg op een donkere scooter in de richting van de Prins Bernhardstraat. Na de overval startte de politie direct een Burgernetactie en buurtonderzoek.

Het onderzoek is nog in volle gang. De politie is op zoek naar getuigen en vraagt mensen die meer weten over de daders of iets hebben gezien contact op te nemen met de recherche van district Rijn & Venen via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Signalement daders:


- 16-23 jaar


- 1.75 1.80 cm lang


- Normaal postuur


- Donkere kleding

Een van de daders droeg een witte muts en de andere een zwarte. Verder had één van hen een dun snorretje.

Alcoholcontrole

OUDEWATER/MONTFOORT De politie hield vrijdag 4 februari zowel in de middag als avond een alcoholcontrole. Aan de Utrechtseweg in Oudewater werden tussen 16.45 en 18.45 uur 289 bestuurders gecontroleerd. Geen van hen had teveel gedronken.

Op de kruising van de Provinciale weg met de Bleek en Willeskop in Montfoort controleerden politieagenten tussen 20.15 22.15 uur 484 bestuurders op alcoholgebruik. Twee personen hadden teveel gedronken: 450 ug/l en 725 ug/l (laatste invordering rijbewijs).

Inbrekers aangehouden

MONTFOORT In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari heeft de politie op aanwijzen van een getuige drie verdachten in de leeftijd van 17 tot 22 jaar en afkomstig uit Oudewater en Linschoten aangehouden.

Een getuige zag dat het drietal in een woning aan De Duikerhof inbrak en alarmeerde de politie. Na een korte zoekactie in de buurt en met hulp van een politiehond, hielden politieagenten drie verdachten aan. Zij voldeden aan het opgegeven signalement en waren op de vlucht.

De mannen zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor en onderzoek.

Vechtpartij na feest: 3 aanhoudingen

ZEGVELD/WOERDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari drie personen aangehouden op de Middenweg.

Na een feest wilde een groepje feestgangers een taxibus instappen. Toen de taxichauffeur dat verhinderde, werd de sfeer grimmig en zocht de groep ruzie. De politie moest eraan te pas komen om de gemoederen te sussen. Helaas bleef een aantal personen ruzie zoeken en zich verzetten. Drie personen zijn aangehouden: twee inwoners van Alphen aan den Rijn van 17 en 52 jaar en een 22-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats. Om de rest van de groep op afstand te houden moest de politie gepast geweld gebruiken. Ook heeft de politie pepperspray moeten gebruiken bij de aanhouding van de 22-jarige man.

Deze man verzette zich hevig. Ook sloeg hij toen hij eenmaal was aangehouden en in een politieauto zat, met zijn hoofd de ruit van een politieauto in. Hij is voor behandeling aan zijn hoofd overgebracht naar het ziekenhuis. De 52-jarige man was zodanig onder invloed van alcohol dat hij na zijn aanhouding bewusteloos raakte. Ook hij is overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Openlijk geweld: twee aanhoudingen

MIJDRECHT - De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari rond 02.30 uur twee personen aangehouden op de Dorpsstraat. Deze 20-jarige man uit Mijdrecht en 21-jarige man uit Amstelveen hadden zich schuldig gemaakt aan openlijke geweldpleging bij een horecazaak.

Een groepje gedroeg zich vervelend en werd het pand uitgezet. Omdat ze het hier niet mee eens waren ontstond er een vechtpartij op straat. De politie hield de twee mannen aan. Zij zijn ingesloten op het politiebureau voor nader verhoor.

Onrust

MIJDRECHT - In de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari werd de politie rond 03.50 uur naar de Prinses Margrietlaan gestuurd in verband met geluidsoverlast. De politie trof daar een grote groep aan en verzocht hen weg te gaan. Het merendeel gaf daaraan gehoor.

Een persoon, een 19-jarige inwoner van Mijdrecht, had een grote mond en gedroeg zich zeer vervelend. Hij is aangehouden voor openbare dronkenschap en voor het feit dat hij zich niet wilde identificeren.