Politie Groningen

Zondag 6 februari 2011

Provincie Groningen, 06-02-2011

Stadjer neergestoken na kroegruzie

GRONINGEN Een 22-jarige inwoner van Groningen is zaterdagmorgen gewond geraakt bij een vechtpartij in de Vishoek in zijn woonplaats. De Stadjer had in een café ruzie gekregen en die onenigheid werd buiten uitgevochten. De verdachte, een 25-jarige plaatsgenoot, stak de Groninger met een onbekend voorwerp in de rugstreek. Het slachtoffer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Agenten konden de verdachte in de omgeving aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Consternatie na vuurwerkknal

HAREN Een bewoonster van een woning aan de Oude Middelhorst in Haren heeft zaterdagavond de schrik van haar leven gehad. Een onbekende gooide vermoedelijk vuurwerk in of tegen de woning, waarna een harde knal ontstond. Door de knal werd een ruit vernield. Het glas lag verspreid door de hal van de woning. De bewoonster was dusdanig in paniek dat een melding werd gedaan van een woningbrand. De brandweer hoefde echter niet uit te rukken. De politie doet onderzoek.

Politie staakt achtervolging door bebouwde kom

STADSKANAAL De politie heeft zaterdagavond na korte tijd een achtervolging gestaakt in de bebouwde kom van Stadskanaal. Agenten wilden een auto controleren op de Continentenlaan. De bestuurder weigerde echter te stoppen en ging er met hoge snelheid vandoor. Omdat de snelheid opliep tot boven de 140 km/u staakten de agenten de achtervolging. De onbekende automobilist wist te ontkomen richting Alteveer. De politie beschikt over het kenteken van de auto en doet onderzoek.

Aanhouding na vernielen autos

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen in de Tuinbouwdwarsstraat een 24-jarige inwoner van Groningen aangehouden. De Stadjer wordt ervan verdacht meerdere vernielingen te hebben gepleegd in de Grachtstraat. Een getuige zag dat iemand autospiegels kapot maakte en waarschuwde de politie. De 24-jarige voldeed aan het signalement. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor een verklaring. De politie verzoekt gedupeerden aangifte te doen.

Groningers op straat beroofd

GRONINGEN Een 49-jarige inwoner van Groningen is zaterdagnacht beroofd van geld en een mobiele telefoon. De man liep op de hoek van de Dr. C Hofstede de Grootstraat en de Taco Mesdagstraat toen hij door een onbekende man werd vastgegrepen. De verdachte sloeg een arm om de keel van het slachtoffer en dreigde hem met een onbekend wapen. Nadat de gedupeerde de spullen had afgegeven, maakte de straatrover zich uit de voeten. De politie doet onderzoek en heeft aangifte opgenomen.

Een 24-jarige vrouw uit Groningen is op de Europaweg in haar woonplaats beroofd van haar portemonnee. Een onbekende man liep met de vrouw mee vanaf het UMCG en vroeg of ze met hem mee wilde. Daar ging ze niet op in. Ter hoogte van de Griffeweg greep de verdachte de portemonnee van de Groningse en rende weg. Het slachtoffer doet aangifte.

Viertal jongeren aangehouden na mishandeling en ernstige bedreiging

LEEK De politie heeft zaterdagnacht in de Tolberterstraat in Leek vier jongeren aangehouden voor mishandeling en ernstige bedreiging. Een 19-jarige inwoner van Tolbert fietste nabij een bankgebouw toen hij een opmerking kreeg van een van de verdachten. De Tolberter reageerde daarop. Het viertal richtte zich vervolgens op het slachtoffer. Een van de verdachten gaf hem vervolgens meerdere klappen en dreigde met een mes. De andere drie verdachten trokken de Tolberter van zijn fiets. Een van hen pakte een mes en dreigde hem te doden. Gewaarschuwde agenten konden het viertal aanhouden. Ze waren allemaal in het bezit van een steekwapen. De jongemannen uit Tolbert (19), Leek (18), Lieveren (17) en De Wilp (17) zijn ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Omdat een van de verdachten werkzaam is bij Defensie is de Koninklijke Marechaussee geïnformeerd.

Stadjer dreigt barmedewerker met vuurwapen

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht in de SOJ Palmelaan in Groningen een 48-jarige Groninger aangehouden. De politie kreeg een melding dat de verdachte een barmedewerker buiten had bedreigd met een vuurwapen. De barman bedacht zich niet en gaf de Groninger een klap in het gezicht. Toen agenten aan kwamen rijden werd de 48-jarige in bedwang gehouden door omstanders. Op straat lag een voorwerp met de kenmerken van een vuurwapen. Ook werd een honkbalknuppel van de Groninger in beslag genomen. De man is aangehouden. Hij bleek nog enkele dagen celstraf tegoed te hebben en had ook nog boetes openstaan.

Insluipers aangehouden op bouwlocatie

GRONINGEN De politie heeft zaterdagnacht twee Groningers aangehouden op verdenking van poging diefstal. De politie kreeg een tip dat er mogelijk spullen werden weggenomen in gebouwen op of nabij een bouwlocatie aan de Antonius Deusinglaan in Groningen. In een van de gebouwen werden de 27- en 32-jarige Groningers aangetroffen. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Verwarde jonge vrouw aangehouden na bedreiging

WILDERVANK De politie heeft zaterdagnacht in een woning in Wildervank een 19-jarige vrouw aangehouden voor bedreiging van een huisgenoot. De vrouw kwam bij haar woning en schopte en sloeg op de ramen. De huisgenoot deed de deur open waarna de 19-jarige de man aanviel. Ze pakte bovendien een mes en dreigde hiermee te steken. Ook dreigde ze te slaan met een tafelpoot. Na korte tijd werd de verwarde vrouw rustig en kon ze worden aangehouden door de politie.

Getuigen voorkomen bedrijfsinbraak

MUSSELKANAAL Oplettende getuigen hebben zaterdagnacht een inbraak in een winkel aan de Aweg in Musselkanaal voorkomen. De getuigen zagen een auto en een aantal personen bij het pand staan en vertrouwden het niet. De alerte burgers draaiden hun auto even verderop om te kijken of alles wel in de haak was. Op dat moment ging de geparkeerde auto er met de personen vandoor. Op de plek waar de personen stonden, was met veel kracht geprobeerd de winkel binnen te komen. Dankzij de oplettende getuigen beschikte de politie over een omschrijving van de auto. Die auto werd later die nacht elders aangetroffen. De politie doet onderzoek.

Meubeldieven op heterdaad aangehouden

ZUIDHORN De politie heeft zaterdagnacht in het centrum van Zuidhorn op heterdaad twee meubeldieven aangehouden. Agenten zagen dat twee jongemannen uit Noordhorn (18 en 19 jaar) met een tafel, stoel en barkruk aan het sjouwen waren. De spullen waren afkomstig van een horecagelegenheid aan de Overtuinen in het dorp. De eigenaar had inmiddels gehoord dat de terrasmeubels waren weggenomen en wilde aangifte doen. Het verdachte duo is ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Ze worden in de loop van zondag gehoord over hun diefstal.

Poolse automobilist gaat er vandoor na aanrijding

GRONINGEN / LEEK - De politie heeft zaterdagavond in Leek een 34-jarige Poolse automobilist aangehouden die eerder die dag een aanrijding met letsel had veroorzaakt. De aanrijding vond zaterdagmiddag plaats op de A28 nabij het Julianaplein in Groningen. De Pool had niet door dat het verkeer voor hem zo goed als stil stond en knalde tegen zijn voorligger. Die botste vervolgens tegen een auto voor hem en zo ontstond een kopstaartbotsing met vier voertuigen. De verdachte stapte uit zijn auto, maar ging er vervolgens vandoor richting Drachten. Bij de botsing raakte een 24-jarige automobiliste uit Groningen gewond. Zij werd met nekklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie beschikte inmiddels over een kenteken en een goede omschrijving van het voertuig van de verdachte. De Poolse bestuurder kon daardoor later worden aangehouden. Hij verklaarde alcohol te hebben gehad. Zijn rijbewijs is in beslag genomen.

Bestuurders onder invloed

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft zaterdag en zondagmorgen op diverse plaatsen gecontroleerd op alcohol in het verkeer. Verspreid over de provincie werden diverse bestuurders aangehouden omdat zij te diep in het glaasje hadden gekregen. Tegen de beschonken bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt. Een beginnend bestuurder mag maximaal 0,2 promille alcohol in zijn bloed hebben. Bij een ervaren bestuurder
-over het algemeen vijf jaar in het bezit van een rijbewijs- is maximaal 0,5 promille toegestaan. De politie adviseert echter bestuurders om nooit met alcohol op deel te nemen aan het verkeer. Ook niet met slechts één biertje op.

HOOGEZAND Een 27-jarige automobilist uit Schildwolde werd betrapt toen hij met hoge snelheid door Hoogezand reed. Agenten zagen dat de bestuurder ook geen veiligheidsgordel droeg en belde met een telefoon aan het oor. Hij werd langs de kant van de weg gezet. Uit een alcoholtest bleek dat de Schildwolder bijna 1,3 promille alcohol in zijn bloed had. De bestuurder zat net onder grens van het in beslag nemen van het rijbewijs.

TER APEL Een 21-jarige automobilist uit Ter Apel is zaterdagnacht aangehouden in de Viaductstraat in zijn woonplaats. De bestuurder wilde een voorligger inhalen, maar had op het laatste moment door dat het niet mogelijk was. Vervolgens reed hij tegen de achterkant van de auto voor hem. Uit een blaastest bleek dat de beginnend bestuurder teveel alcohol had gedronken. Hij had bijna 1,7 promille alcohol in zijn bloed. Bij een beginnend bestuurder geldt een maximum van 0,2 promille. De automobilist moest direct zijn rijbewijs inleveren.

MUSSELKANAAL De politie heeft zaterdagnacht in de Annemoonstraat in Musselkanaal een 22-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. Bij een verkeerscontrole bleek dat de man i,15 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte bleek ook in het bezit te zijn van een zakje soft- en harddrugs. Omdat het gaat om een beginnend bestuurder moet hij zijn rijbewijs inleveren.

LUDDEWEER In de Luddeweersterweg in Luddeweer heeft de politie zaterdagnacht een 62-jarige automobilist uit Meedhuizen aangehouden. Agenten zagen de man rijden en vertrouwden het weggedrag van de bestuurder niet. Op straat blies de automobilist een zogenaamde alert wat wil zeggen dat de man zeer waarschijnlijk alcohol heeft gedronken. Omdat de 62-jarige op het politiebureau niet opnieuw kon blazen, werd door een arts bloed afgenomen. Een bloedtest moet uitwijzen hoeveel alcohol de man in zijn bloed had. Het rijbewijs is in beslag genomen.

STADSKANAAL Een 45-jarige automobilist uit Stadskanaal is in de Meerpaal in zijn woonplaats aangehouden. Agenten wilden de bestuurder controleren, maar deze ging er vandoor. De Stadskanaalster reed zich echter zelf vast in een doodlopende straat. De verdachte probeerde lopend te ontkomen, maar dat mislukte. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Een bijrijdster die ook onder invloed was- zei de agenten dat zij wel verder zou rijden met de auto. Daarop hebben de agenten de sleutel van de auto meegenomen naar het politiebureau. Op het bureau bleek dat de automobilist een promille alcohol in zijn bloed had.

UITHUIZEN De politie heeft zaterdagnacht in de Havenweg in Uithuizen een 42-jarige man uit Uithuizermeeden aangehouden voor rijden onder invloed. Een alerte automobilist belde de politie toen hij een bestuurder voor hem al slingerend over de weg zag rijden. Deze getuige gaf de politie precies door wat hij zag en waar hij reed. De 42-jarige verdachte kon zodoende in de Havenstraat worden gecontroleerd. Hij had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Het rijbewijs van de alcomobilist is in beslag genomen.