Politie Gelderland-Zuid

Aanhouding na verkeersagressie

Nijmegen/Leuth, 06-02-2011 o Zaterdagavond omstreeks 20.10 uur maakte een automobilist melding van verkeersagressie in Nijmegen. Op basis van het doorgegeven kenteken en signalement kon de politie later op de avond een verdachte aanhouden in Leuth.

De melder, een 24-jarige inwoner van de gemeente Bergen, vertelde dat die bestuurder achter hem reed over het Keizer Karelplein. Daarbij zou de man hebben geslingerd en geclaxoneerd. Toen de 24-jarige afsloeg richting St. Annastraat was de bestuurder bezig om hem links in te halen. Omdat hij plotseling naar rechts zou hebben gestuurd moest de 24-jarige man stoppen om een aanrijding te voorkomen. Vervolgens zou de verdachte zijn uitgestapt en de melder met een mes hebben bedreigd. Daarna is hij er met zijn auto vandoor gegaan.

De 24-jarige man noteerde het kenteken van deze auto en gaf dit samen met een signalement door aan de politie. Meerdere eenheden keken vervolgens naar de auto uit. Later op de avond troffen agenten de verdachte bij zijn woning in Leuth. De 35-jarige man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Bij fouillering en in de auto vond de politie geen mes.

De 24-jarige man uit Bergen heeft in de loop van de avond aangifte gedaan. Tijdens het verhoor van de 35-jarige verdachte ontkende deze de bedreiging; hij is inmiddels in vrijheid gesteld. (08)

Laatst gewijzigd 06-02-2011 13:13 | © Regio Gelderland-Zuid |