Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 06-02-2011

Politie onderzoekt overval woning Ulvenhout

ULVENHOUT: De recherche is een onderzoek gestart naar aanleiding van een overval zaterdagavond in een woning aan de Nieuwe Beekhoek. De 19-jarige zoon en een 18-jarge vriend werden in de woning verrast door twee indringers. Er ontstond een worsteling, waarna de overvallers zonder buit zijn vertrokken.

De 19-jarige zoon des huizes vertelde dat hij samen met een 18-jarige vriend uit Breda in de woning was. Twee overvallers drongen, op nog onbekende wijze, rond 21.45 uur, de woning binnen. Er ontstond een worsteling tussen de overvallers, waarvan er één een soort van wapenstok had, en de aangever en zijn vriend. De overvallers zijn uiteindelijk gevlucht..

De daders zijn mogelijk in verschillende richtingen gevlucht, of daarbij een vervoermiddel is gebruikt is niet zeker. De vader van de 19-jarige aangever heeft nog in het bos gezocht, maar niemand meer aangetroffen. Ook de politie heeft in de omgeving tevergeefs naar de daders uitgekeken. Er is aan de deelnemers in Ulvenhout en omgeving een SMS-Alert bericht verstuurd. De technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Tekst SMS-Alert: Ulvenhout, Nieuwe Beekhoek, gew overval woning, dader(s) weggereden oud model auto ri centrum info 0900-8844. De politie roept getuigen op contact op te nemen via 0900-8844.

Winkeldieven betrapt in woonwarenhuis

BREDA: Drie vrouwen (18,29 en 30 jaar) die in het gezelschap waren van twee kinderen (8 en 11 jaar) zijn zaterdagmiddag in een warenhuis aan de Meubelboulevard betrapt op winkeldiefstal.

Via camerabeelden werden gezien dat de 8-jarige jongen een winkelwagen vol met goederen voorbij de kassa duwde zonder te betalen.vervolgens werd deze wagen in de lift gezet en op de begane grond kennelijk weer door zijn moeder (29) overgenomen. De drie volwassenen zijn in verzekering gesteld omdat het vermoeden is dat zij vaker op deze wijze grootschalige winkeldiefstal hebben gepleegd.

Vijf stappers aangehouden tijdens horecatoezicht in Breda

BREDA: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het
uitgaanscentrum van Breda vannacht vijf aanhoudingen verricht. Er werden drie stappers aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Dat ging om een 17-jarige Amsterdammer en twee Dordrechtenaren (17 en 24 jaar). Verder werd een 22-jarige Bredanaar met kennelijk losse handen en een zwerver (30) die het nodig vond een ambulance te bespugen, gearresteerd.


* Een 30-jarige zwerver werd omstreeks 04.50 uur op de Haven aangehouden ter zake baldadigheid. Hij ging voor een ambulance staan en sloeg en spuugde tegen de auto.


* Een 22-jarige Bredanaar werd omstreeks 02.30 uur op de Visserstraat aangehouden op de verdenking van mishandeling. Hij zou in een café een 18-jarige jongeman uit Etten-Leur mishandeld hebben, door hem met gebalde vuist in het gezicht te slaan. Het slachtoffer liep een bloedneus op en deed aangifte.

Fietsers gewond door loslopende hond

PRINSENBEEK: Twee mountainbikers, 44 en 51 jaar uit Breda zijn vanmorgen omstreeks 09.30 uur op de Nieuwveerweg ten val gekomen door een loslopende hond.

Een 71-jarige vrouw uit Etten-Leur vertelde dat ze de hond van haar dochter uitliep. Ze zag twee mountainbikers aankomen en riep toen de honden terug. Maar de fietsers konden de loslopende hond niet meer ontwijken, waardoor ze vielen. Beide slachtoffers hadden verwondingen aan gezicht en lichaam, ze zijn voor verdere behandeling met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De agenten hebben gezorgd voor het uitwisselen van de gegevens tussen beide partijen.

Winkelmedewerker betrapt op verduistering

BREDA: Een 22-jarige Bredanaar is zaterdagmiddag in een kledingzaak aan de Ginnekenstraat betrapt op verduistering in dienstbetrekking. Hij was als uitzendkracht aan het werk en had in het magazijn een spijkerbroek ter waarde van 70 euro in zijn tas gedaan en niet afgerekend. Hij krijgt een AU-dagvaarding

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 06-02-2011 13:15 | © Regio Midden en West Brabant |