Politie Gelderland-Zuid

Diefstal betonplaten verijdeld

Wadenoijen, 06-02-2011 o Zaterdagmiddag rond 17.15 uur maakte een alerte getuige melding van mogelijke diefstal van betonplaten vanaf de Grasbroekstraat in Wadenoijen. Daar waren twee mannen bezig om betonplaten op een vrachtwagen te laden. Ze vertelden de platen gekocht te hebben en ze nu met toestemming weg te halen. Toen de politiemeldkamer dit bij de vermoedelijke eigenaar navroeg, bleek dat niet zo te zijn.

Inmiddels waren politieagenten op de Grasbroekstraat aangekomen, daar troffen zij zowel de vrachtwagen met daarin twee man en een getuige. Zij namen kort de situatie op en wisselden informatie uit met de meldkamer. Toen duidelijk werd dat het verhaal van de beide mannen niet klopte, werden zij aangehouden op verdenking van diefstal en gesommeerd om de betonplaten weer terug te leggen op de plek waar ze lagen.

De verdachten zijn een 20-jarige en 44-jarige inwoner van de gemeente Buren. Zij zijn voor verhoor ingesloten op het politiebureau. Gedurende verder onderzoek zijn de twee in verzekering gesteld. Van de getuige zal nog een verklaring worden opgenomen en van de eigenaar een aangifte.
(08)

Laatst gewijzigd 06-02-2011 13:40 | © Regio Gelderland-Zuid |