Politie Brabant-Noord

Alcoholcontroles

Regio, 06-02-2011

Reek/ Uden - Zaterdagavond tussen 22.00 uur en 01.30 uur hebben 330 automobilisten moeten blazen op de Provinciale weg Zuid in Reek. Twee bestuurders, waarvan één beginnend, hadden net teveel gedronken en kregen een rijverbod en een proces-verbaal. Tussen 02.30 en 04.30 uur moesten 120 automobilisten op de Bitswijk in Uden blazen. Drie van hen hadden teveel gedronken. Een bestuurder had net iets teveel gedronken en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een beginnend bromfietsbestuurder had ruim twee keer teveel gedronken en kreeg een rijverbod en een proces-verbaal. Een buitenlandse, beginnende bestuurder had bijna zes keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de man is na verhoor met een rijverbod en proces-verbaal heengezonden.

Beugen - Op de Voordtstraat werd zondagochtend omstreeks 00.45 uur een 42-jarige Cuijkse bestuurder van een brommobiel (45-km wagen) aangehouden voor rijden onder invloed. De man had zeker 2,5 keer teveel gedronken en werd na verhoor met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal in vrijheid gesteld.

Rosmalen - Op de Breeakkers werd zondagochtend omstreeks 01.30 uur een 21-jarige Bosschenaar aangehouden voor rijden onder invloed. Na een korte achtervolging, stapte de man uit en rende weg, zijn passagiere in de auto achterlatend. Agenten hadden hem echter snel te pakken. De beginnende bestuurder had bijna zes keer teveel gedronken. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man is na verhoor met een rijverbod en proces-verbaal heengezonden.Omdat dit al de twee keer binnen enkele dagen was dat de man met drank op achter het stuur zat en de auto op zijn naam stond, werd tevens zijn auto in beslag genomen.

Ravenstein - Op de A50 t.h.v. Ravenstein is zondagochtend omstreeks 06.00 uur een 32-jarige Udenaar betrapt op rijden onder invloed, omdat hij een eenzijdig ongeval veroorzaakt had. De man had ruim twee keer teveel gedronken en is na verhoor met een rijverbod en proces-verbaal heengezonden.

s'-Hertogenbosch - Zondagochtend is een 42-jarige Bosschenaar met zijn auto tegen een boom gereden op de Sint Teunislaan. De man liep hierbij een hoofdwond op. Hij werd ter plaatse door een arts behandeld aan zijn verwonding. De man bleek geen geldig rijbewijs te hebben en kon zich ook niet legitimeren, daarop is de man aangehouden en overgebracht naar het bureau. De man had niet gedronken.