Politie Gelderland-Zuid

Dronken vrachtautochauffeur blaast 1060 ug/l

Getuige ziet dat man schade rijdt

Tiel, 06-02-2011 o Een getuige zag zaterdagavond rond 20.00 uur dat een chauffeur met zijn vrachtwagen schade veroorzaakte bij een bedrijf aan de Riemsdijk in Tiel. De man waarschuwde de politie die onmiddellijk die kant op ging om hem te achterhalen. Agenten troffen de vrachtwagen op de rotonde Zwarte paard bij de N320, daarbij had hij meer ruimte dan de weg nodig. Op de Tielseweg kon de chauffeur op veilige wijze worden staande gehouden en bleek erg dronken.

In de cabine zagen de politiemensen diverse geopende bierblikken liggen. De chauffeur zelf kon amper uit de wagen komen. De onvermijdelijke blaastest volgde en die sloeg uit naar een "F", doorgaans een indicatie voor aanzienlijk alcoholgebruik. Dit bleek bij de daaropvolgende ademanalyse op het politiebureau ook zo te zijn: de uitslag bedroeg maar liefst 1060 ug/l (de wettelijk strafbare limiet is 220).

Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man, een 36-jarige Pool, is ter ontnuchtering ingesloten in een politiecel. Daarna is de man verhoord; alle communicatie moest via een tolk verlopen. Proces-verbaal tegen de 36-jarige wordt opgemaakt. In overleg met de officier van justitie is besloten dat de dagvaarding naar Polen gestuurd wordt.

Verlaten plaats ongeval
De verdachte is niet alleen aangehouden voor rijden onder invloed, maar ook voor het veroorzaken van een aanrijding en vervolgens verlaten van de plaats ongeval. Agenten zijn op de Riemsdijk poolshoogte gaan nemen voor wat betreft de veroorzaakte schade. De vrachtwagenchauffeur bleek tegen een boom, een rotsblok (die een paar meter verschoven is) en vermoedelijk ook tegen de gevel van een bedrijf gereden te zijn. De schade is op foto vastgelegd. Met het bedrijf wordt contact opgenomen voor het doen van aangifte.
Voor het verlaten plaats ongeval wordt apart proces-verbaal opgemaakt. (08)

Laatst gewijzigd 06-02-2011 14:29 | © Regio Gelderland-Zuid |