Politie Zaanstreek-waterland

Bedreiger van buschauffeur aangehouden

Middenbeemster, 06-02-2011 o De politie Zaanstreek-Waterland hield zaterdagavond een 39-jarige man uit de Rijp aan die een buschauffeur zou hebben bedreigd.

De buschauffeur stopte bij een halte in de Rijp waar de man instapte. De twee kregen een discussie en vervolgens besloot de passagier in de bus te gaan zitten zonder te betalen. Tijdens de rit begon de man zich agressief te gedragen en de buschauffeur te bedreigen. Een medepassagier die in de gaten kreeg wat er gebeurde, belde direct de politie. Bij de Middenweg in Middenbeemster stopte de buschauffeur en stapte de verdachte uit. Aan de hand van het signalement en dankzij diverse getuigen die hielpen, konden agenten de man korte tijd later oppakken. Er is proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Veilige Publieke Taak

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen mensen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.