Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Apeldoorn - Automobilist aangehouden voor poging doodslag  |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari een 25-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man reed met zijn auto in op een voetganger op de kruising Deventerstraat/ Noorderlaan in Apeldoorn. De voetganger raakte hierbij gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De automobilist ging er vervolgens vandoor. Dankzij een oplettende taxichauffeur kon de politie de achtervolging inzetten en de man aanhouden.


De politie kreeg omstreeks 04:45 uur de melding van de aanrijding. Een groepje jongeren liep over het fietspad langs de Deventerstraat in de richting van de Noorderlaan. Op een gegeven moment reed een witte auto met daarin twee inzittenden op het fietspad. Ter hoogte van de bloemist reed de automobilist één van de jongeren aan. De jongen kwam op de motorkap van de auto terecht en raakte gewond. De auto ging er vervolgens vandoor. De jongen liep een hoofdwond op en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Een passerende taxi zag het gebeuren en heeft de achtervolging ingezet. De taxichauffeur zag onderweg politie rijden op de Deventerstraat en seinde naar de agenten. Hij gaf de vluchtroute van de auto door aan de agenten. De achtervolging naar de automobilist werd door de agenten voortgezet.


Op de Tannhuaserstraat kon de automobilist staande worden gehouden. De 25-jarige man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Van de man werd een bloedproef afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend. Het rijbewijs van de man wordt ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De inzittende van de auto is als getuige gehoord.


2011016806-1

|     |Apeldoorn - Man aangehouden voor mishandeling             |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari een 20-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man mishandelde een 24-jarige plaatsgenoot in een horecagelegenheid in de binnenstad van Apeldoorn. De 24-jarige man raakte hierbij een hoofdwond op en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Surveillerende agenten werden omstreeks 01:25 uur aangesproken door portiers van de horecagelegenheid. De 20-jarige man had de 24-jarige met een glas geslagen. Hierbij liep de 24-jarige een hoofdwond op en moest zich onder doktersbehandeling laten stellen. De man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De 20-jarige is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hij is ingesloten voor nader verhoor.


2011016716-1

|     |Apeldoorn - Winkeldief aangehouden                        |

De politie heeft zaterdagochtend met behulp van omstanders een 31-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De man wordt verdacht van diefstal uit een winkel aan de Talingweg in Apeldoorn. Nadat de man werd aangesproken door een medewerker gaf hij hem een duw en ging er vandoor. De medewerker raakte hierdoor licht gewond.


De politie kreeg omstreeks 11:00 uur de melding van de winkeldiefstal. Een medewerker vond dat de man zich verdacht gedroeg en sprak hem hierop aan. De man gaf de medewerker een duw en ging er vandoor. Een andere medewerker zette de achtervolging in en kon de man samen met omstanders ophouden tot de komst van de politie. De politie heeft de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De man bleek in het bezit van gestolen spullen uit de winkel. Hij is ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011016519-1

|     |Apeldoorn - Man aangehouden na vechtpartij                |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari een 22-jarige man uit Nijmegen aangehouden. De man was betrokken bij een vechtpartij in de binnenstad van Apeldoorn.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 03:20 uur dat er een vechtpartij ontstond in de binnenstad. De 22-jarige man was hierbij betrokken. Hij werd hierop aangesproken door agenten en verzocht de binnenstad te verlaten. De man voldeed tot tweemaal toe niet aan de vordering en werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij verzette zich hevig tijdens zijn aanhouding. Ook beledigde hij hierbij de agenten. De man is ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


2011016745-1

|     |Hoenderloo - Inbraak recreatiewoning                      |

Zaterdagavond 5 februari is er ingebroken in een recreatiewoning aan de Miggelenbergweg in Hoederloo. Er is onder meer een iPad weggenomen.


Men kwam binnen door een raam te forceren en ging er onder meer met de iPad vandoor. De politie is een onderzoek gestart.


2011016672-1

|     |Apeldoorn - Rijbewijs ingevorderd snorfietser             |

De politie heeft in de nacht van zaterdag 5 op zondag 6 februari het rijbewijs ingevorderd van een 16-jarige jongen uit Apeldoorn. De snorfietser werd op de Molenstraat in Apeldoorn gecontroleerd en bleek onder invloed van alcohol.


Surveillerende agenten zagen omstreeks 04:10 uur de jongen rijden over de Molenstraat-Centrum. De 16-jarige bleek onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 1,0. Het rijbewijs van de snorfietser is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.


2011016766-1

|     |Apeldoorn - Twee mannen aangehouden in bezit softdrugs    |

De politie heeft zaterdagochtend 5 februari twee 35-jarige mannen uit Vaassen aangehouden. De mannen reden over de Pythagorasstraat in Apeldoorn en werden gecontroleerd. De twee bleken in het bezit van een strafbare hoeveelheid softdrugs.


Surveillerende agenten controleerden omstreeks 11:35 uur de auto en roken een sterke wietlucht. Eén van de mannen had een tas vol wiet bij zich. Beide mannen zijn aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De twee zijn ingesloten voor nader verhoor.


2011016520-1

|     |Loenen - Vrouw en meisje gewond na aanrijding             |

Een 70-jarige vrouw uit Leuvenheim en een 5-jarig meisje uit Brummen raakten zaterdagmiddag 5 februari gewond. De auto waarin de twee zaten kwam op het Kanaal Zuid in Loenen in aanrijding met een andere auto. De twee zijn met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 12:50 uur de melding van de aanrijding. Een 26-jarige automobilist reed rechtdoor bij groen licht en kwam in botsing met de 69-jarige automobilist uit Leuvenheim die bij het bij het verkeerslicht linksaf sloeg. Bij de aanrijding raakten de 70-jarige vrouw en het 5-jarige meisje gewond. Beide zijn met lichte verwondingen door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


2011016573-1


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --