Politie Gelderland-Zuid

Alcoholcontroles in de regio

Regiopolitie Gelderland-Zuid, 06-02-2011 o Zaterdagavond en -nacht controleerde de politie op meerdere plekken op alcohol. Team Verkeershandhaving hield een wat grotere controle in en rond Nijmegen. In Velddriel was een kleine controle en in Ingen liep een bromfietser tegen de lamp.


* Het Verkeershandhavingsteam hield zaterdag vanaf 22.00 uur 's avonds op meerdere locaties een alcoholcontrole. De controle ging van start in Berg en Dal op de Oude Kleefsebaan. Na middernacht verplaatste de controle zich naar Nijmegen waar achtereenvolgens op de Marialaan, Doddendael en Nassausingel blaastesten werden afgenomen. In totaal werkten tot 05.00 's nachts 678 bestuurders mee aan de controles. Een zestal ging over de schreef en kreeg een proces-verbaal. Onder hen één Beginnend Bestuurder, die blies 155 ug/l terwijl 88 geldt als limiet. De politie vorderde twee rijbewijzen in van overtreders die boven de 570 ug/l bliezen op de ademanalyse (760 respectievelijk 820 ug/l).

Overige boetes waren er voor: overschrijding van de doorgetrokken streep, niet handsfree bellen, rijden zonder gordel en rijden door rood licht. Eén openstaande boete werd geïnd.
* In Velddriel hield de politie tussen 02.00 uur en 03.00 uur zaterdagnacht een alcoholcontrole op de Provincialeweg en Ammerzodenseweg. Alle 23 gecontroleerde bestuurders bliezen "P" en konden hun weg vervolgen.

* Politieagenten zagen rond 01.00 uur op de Brei in Ingen een passagier achterop een bromfiets zitten die geen helm droeg. De dame in kwestie werd bekeurd. Zij werd echter zo vervelend dat de collega's een goed onderhoud hadden in hun dienstvoertuig. Vervolgens begon haar vriend, de bromfietsbestuurder, zich vervelend te gedragen. Daarbij roken de agenten een sterke alcohollucht en namen daarom een blaastest bij hem af. Die pakte niet goed uit. De 18-jarige jongeman uit Maurik kon vervolgens mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. De uitslag bedroeg 400 ug/l, ruim boven de limiet voor de groep Beginnend Bestuurders, en zoveel dat de politie zijn rijbewijs invorderde. Proces-verbaal wordt opgemaakt.
(08)

Laatst gewijzigd 06-02-2011 17:20 | © Regio Gelderland-Zuid |