PERSBERICHT

Nederland wint interland tegen België

Zeist, 6 februari 2011 - Nederland won vandaag op de laatste dag van het Top-4 Korfball Tournament van België met 20-26 (rust: 11-14). Het evenement vond plaats in sporthal De Arena in Deurne (Antwerpen).

In deze harde wedstrijd ging het niet gemakkelijk voor Oranje. De ploeg van bondscoach Jan Sjouke van den Bos, sloot de eerste helft met een 14-11 voorsprong af. Na het openingsdoelpunt van de Belgen liep Oranje vlot uit naar 5-1. Na een kwartier spelen 10-5, waarna de score inzakte. Het ging er behoorlijk fysiek aan toe met veel opstootjes. De Engelse scheidsrechter Steve Jones gaf Mitch Lenaerts geel. In de tweede helft stelde Nederland vlot orde op zaken, 16-11 en 19-12 na zeven minuten spelen. Halverwege de tweede helft 24-14, nadat het 21-13 had gestaan. In het vervolg werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en kregen de Belgen wat ruimte om de score een dragelijker aanzien te geven. Opstootjes waren er niet meer, geen reden meer. Bondscoach Jan Sjouke van den Bos gaf zijn reserves ook nog wat spelminuten. Jos Rosenboom (9) en Barry Schep (5) waren bij Nederland de topscoorders, Bart Cleyman kwam voor België tot 10 treffers waarvan de helft uit strafworpen.

België
Zondag 6 februari speelden de ploegen onder 19 jaar van Nederland en België tegen elkaar op het Top-4 Korfball Tournament in Deurne. Het sterk spelende België won met 24-22. De Belgen begonnen goed en stonden bij rust 14-12 voor. Dit bereikten zij door veel druk op Oranje te zetten. Zes van de Belgische treffers voor rust kwamen uit handen van Dennis de Vogelaere, in de tweede helft schoot hij nog eens twee raak. In de tweede helft trokken de Belgen de goede lijn door, 17-12, en moest Nederland anders gaan spelen om een overwinning te kunnen behalen. Dat leek te lukken, 20-20 en 21-21 gelijk en zelfs 21-22 voor. De Belgen toonden veerkracht en zetten in de slotfase alsnog de wedstrijd naar hun hand. Toen Matthias Delorge tien seconden voor het einde de 24e raak schoot, brak een volksfeest uit. Terecht want de beste ploeg had gewonnen. België zette niet alleen verdedigend veel druk, ook aanvallend waren zij beter met meer schoten, meer variatie en niet te vergeten, heel volwassen met de druk om kunnen gaan.
Topscoorders bij België: De Vogelaere 8, Joline Hertogs 5 en Delorge 4. Bij Nederland Nick Pikaar (Sporting Trigon) 7 en Jaimy Roos (Meervogels) 6.

Tempo - Duitsland 16-17 (GG)

In de spannende wedstrijd is het Nederlandse Tempo beter dan het Duitse team. Met rust staat de ploeg uit Alphen a/d Rijn dan ook voor met 9-6. Duitsland geeft niet op en in de tweede komen ze terug. Dit resulteert in een spannend slot en de wedstrijd eindigde gelijk: 16-16 eindstand. Verlengingen en golden goal. Na 1 min en 30 seconden kan Duitsland scoren en zo deze wedstrijd winnend afsluiten.