KNHS

Gerco Schröder snelste in Grote Prijs van Offenburg 6 februari 2011
Gerco Schroder - London

OFFENBURG (KNHS) - In de Grote Prijs van Offenburg noteerde Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce Londen de snelste tijd in de barrage, waarvoor zich twaalf combinaties hadden geplaatst. "We kregen helaas een springfout, maar we hebben echt alles geprobeerd om te winnen", aldus Schröder.

De zege ging nu naar de Duitse ruiter Tobias Meijer met Lucrate d'Eau Grenou, die ruim een halve seconde langzamer was dan Schröder, maar wel foutloos wist te blijven. Olivier Philippaerts uit België werd met Splendid van de Heffink tweede, voor de Duitser Kai Schäfer met Peu A Peu. Leopold van Asten (Duizel) had zich ook voor de barrage geplaatst. Hij noteerde daarin een springfout en werd achtste met VDL Groep Quinara. Maikel van der Vleuten (Mierlo), 2 weken geleden nog verkozen tot Rabo Talent van het Jaar, bleef met VDL Groep Verdi in het basisparcours weliswaar foutloos, maar had een fractie te lang werk, waardoor hij tegen één enkele strafpunt aanliep voor het overschrijden van de tijd en daardoor werd hij 13de. Aniek Poels (Swolgen) noteerde met Asteria in het basisparcours vijf strafpunten en werd 25ste, terwijl Jeroen Dubbeldam (Weerselo) in dat basisparcours met BMC Veyron negen strafpunten kreeg bijgeschreven en als 30ste eindigde.

De zogenaamde Kleine Grote Prijs, die op zondagochtend werd verreden, kende een dubbele Nederlandse overwinning. Van de dertien barrageruiters was Ruben Romp (Riel) met Verdi de snelste. Daarmee verwees hij Leopold van Asten met VDL Groep Amelie naar de tweede plaats. Maikel van der Vleuten realiseerde met VDL Sapphire B een tijd die hem op de derde plaats had kunnen brengen, als een springfoutje geen roet in het eten had gegooid. Daardoor eindigde Franke Sloothaak nu met Amos als derde en moest Van der Vleuten genoegen nemen met de achtste plaats. Ruben Romp: "Ik hoop dat ik mij met deze prestatie in de kijker heb kunnen rijden van de bondscoaches. Voor mij zou het fantastisch zijn als ik in aanmerking zou komen voor de startplaats voor Indoor Brabant, die via de Rabobank voor jeugdige talenten beschikbaar komt ".

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.baden-classics.de

Uitslag Grote Prijs (1.50m) (zo):


1) Tobias Meyer (Dui) - Lucrate d'Eau Grenou - 0 / 0 - 33.55
2) Olivier Philippaerts (Bel) - Splendid van de Heffink - 0 / 0 - 36.76
3) Kai Schäfer (Dui) - Peu A Peu - 0 / 0 - 38.46 5) Gerco Schröder - Eurocommerce London - 0 / 4 - 33.01 8) Leopold van Asten (Duizel) - VDL Groep Quinara - 0 / 4 - 35.52 13) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep Verdi - 1

Uitslag finale Mittlere Tour (1.45m) (zo):


1) Ruben Romp (Riel) - Verdi (Andiamo x Libero H) - 0 / 0 - 34.14
2) Leopold van Asten - VDL Groep Amelie (v: Luidam) - 0 / 0 - 34.37
3) Franke Sloothaak (Dui) - Amos - 0 / 0 - 34.81 8) Maikel van der Vleuten - VDL Groep Sapphire B (Mr.Blue x Grand Veneur) - 0 / 4 - 34.41

Uitslag kwalificatie Grote Prijs (1.45m) (za):


1) Mario Stevens (Dui) - Corlanda - 0 / 0 - 35.64
2) Maikel van der Vleuten - VDL Groep Sapphire B - 0 / 0 - 36.13
3) Hugo Simon (Oos) - Ukinda (Emilion x Santanas de Vaux) - 0 / 0 - 36.80
5) Leopold van Asten - VDL Groep Quinara - 0 / 0 - 37.38

Uitslag finale youngster tour (7-jr.) (1.35m) (za):


1) Olivier Philippaerts - Zilverstar T (Berlin x Cavalier) - 0 / 0 / 32.64

2) James Paterson-Robinson (Aus) - Zorro (Larino x Phantom) - 0 / 0 - 32.92

3) James Paterson-Robinsin - Zabor (Numero Uno x Voltaire) - 0 / 0 - 32.98

4) Maikel van der Vleuten - VDL Groep Eureka (Chin Chin x Quidam de Revel) - 0 / 0 - 33.08

Foto Gerco Schröder met London door: www.melissen.net