Gemeente Zoetermeer

Informatiebijeenkomst plannen Noord Aa gebied

De gemeente organiseert op maandag 7 februari 2011 een bijeenkomst om belangstellenden te informeren over de horecaplannen in het Noord Aa gebied. De bijeenkomst vindt plaats in het bedrijfsrestaurant van het Stadhuis, ingang Frankrijklaan 6. De avond begint om 19.00 uur (zaal open 18.30 uur).
De bijeenkomst is een vervolg op de inloopavond op 15 november 2010, waarbij door de grote belangstelling van bewoners nog niet alle vragen die leefden konden worden beantwoord.

Bij de gemeente zijn voor het gebied Zoetermeerse Plas (beter bekend als de Noord Aaplas) bouwaanvragen ingediend voor een kleinschalig restaurant annex sportaccommodatie voor een duikvereniging met dienstwoning aan het Lange Land en voor een restaurant aan de noordoostzijde van de plas, tussen de noordoever en de Aziëweg. Voor de ontwikkeling van beide horecalocaties had de gemeente eerder een prijsvraag uitgeschreven, waarbij uiteindelijk twee horecaplannen zijn overgebleven.

Actiecomité
Na de inloopavond in november 2010 hebben bewoners in de omgeving van het Noord Aa gebied het actiecomité 'Behoud karakter Noord Aa' opgericht en is door het comité aan de gemeente een petitie aangeboden. De gemeente heeft inmiddels diverse gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van het actiecomité en heeft hen ook uitgenodigd voor de bijeenkomst op 7 februari.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:

* Informatie over de huidige stand van zaken rond de plannen in het gebied Noord Aa door de gemeente.

* Een toelichting op de horecaplannen in het gebied door de initiatiefnemers van de geplande horecavoorzieningen.
* De gelegenheid om vragen te stellen.

* Mogelijk is er ook een toelichting op de standpunten van het actiecomité `Behoud karakter Noord Aa', door een vertegenwoordiger van het comité.

Tijdens de inloopavond in november heeft de gemeente al veel vragen van aanwezigen verzameld, voorzien van antwoorden en samengevat in het document:

* Noord Aa - Vragen en antwoorden voor de informatiebijeenkomst van 7 februari (pdf - 188,63 KB)

Na 7 februari zal het verslag van de informatiebijeenkomst op onze website worden geplaatst.