Deelgemeente Charlois Rotterdam

Fietsenactie rond Zuidplein

Op 7 februari start Stadstoezicht met een fietsenactie rond winkelcentrum en metro- en busstation Zuidplein.

Sinds een aantal jaren is wildparkeren van fietsen in het gebied verboden, maar niet iedereen houdt zich daar aan. Begin 2009 zijn in het Zuidpleingebied borden geplaatst die de bezoekers wijzen op de verplichting hun fiets in de fietsenrekken of in de gratis bewaakte fietsenstalling te plaatsen.

Op diverse plekken in het gebied staan fietsenrekken. Daarnaast is er onder de loopbrug van Zuidplein naar het Wevershoekterrein een gratis, bewaakte fietsenstalling, die open is tijdens de openingstijden van het winkelcentrum. En vorige week heeft een nieuwe bewaakte fietsenstalling op Metroplein 45 zijn deuren geopend. Fietsers kunnen hier niet alleen voor 0,90 cent hun fiets stallen, maar kunnen er ook terecht voor kleine reparaties, het huren van een ov-fiets en het opladen van een elektrische fiets.

Waarschuwing

Op 7 februari start Stadstoezicht met het uitdelen van waarschuwingen; aan elke verkeerd geparkeerde fiets komt een opvallend label te hangen, waarop de fietser wordt gewaarschuwd dat zijn of haar fiets verkeerd geparkeerd staat. Vanaf 21 februari gaat Stadstoezicht verkeerd geparkeerde fietsen weghalen. Deze worden dat naar FietsPunt aan de Schuttevaerweg 150 vervoerd, waar de eigenaar hem tegen betaling kan ophalen. Meer informatie: http://www.rotterdam.nl/fietspunt