Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.20 uur

Utrecht, 07-02-2011

Getuigenoproep: beroving Tigrisdreef

UTRECHT In de nacht van zondag 6 op maandag 7 februari is een 36-jarige vrouw uit Den Haag op de Tigrisdreef beroofd van haar tas.

Het slachtoffer parkeerde rond 03.25 uur haar auto bij het flatgebouw en liep richting de ingang van de flat. De berover liep haar hier tegemoet en trok haar handtas weg. Door deze actie viel zij op de grond en raakte de vrouw gewond aan haar hoofd.

De dader rende vervolgens weg in de richting van de Rio Brancodreef/Fransiscusdreef. Een tweede verdachte sloot zich bij deze persoon aan en rende mee weg.

De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuigen contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem te bellen via 0800-7000.

Signalement dader 1:


- 1.80 cm lang


- Witte jas met capuchon


- Licht getint uiterlijk

Signalement dader 2:


- zwarte kleding


- licht getint uiterlijk

Rijbewijs kwijt

UTRECHT Zondagavond 6 februari rond 23.55 uur zagen politieagenten een auto tegen de richting in het Wolff en Dekenplein op rijden. Ze controleerden de bestuurder en constateerden een alcohollucht. Uit een eerste blaastest bleek dat deze 20-jarige Amsterdammer teveel gedronken had en namen hem mee naar het politiebureau. Daar blies hij 355 ug/l. Omdat de Amsterdammer een beginnend bestuurder is, is zijn rijbewijs ingenomen. Proces-verbaal is opgemaakt.