Scania


zaterdag 5 februari 2011 10:54

Nieuwe Scania R480 4-asser voor Blijleven

Onlangs nam Blijleven Sloopwerken B.V. uit Wadenoijen een nieuwe Scania R 480 CB 8x4*4 HSA containerwagen in gebruik, welke geleverd is door M.C. Gerritse Bedrijfswagens B.V. te Tiel.

De fraaie Scania R480 van Blijleven Sloopwerken

De Scania 8x4*4 heeft de beschikking over twee aangedreven assen en een hefbare stuuras, waardoor deze ook op de bouwterreinen goed uit de voeten kan.

Een ander belangrijk punt voor Blijleven was de Scania 13 liter 6-cilinder XPI lijnmotor met een vermogen van 480 pk, welke aan de Euro 5 norm voldoet door EGR. De uitlaatgassen worden terug naar de motor geleid, waardoor de NOx-emmissies worden verlaagd en er geen toevoeging van AdBlue nodig is. Het schakelen gaat via de tweepedaals Scania Opticruise, welke veel comfort en gemak aan de chauffeur biedt.

De opbouw bestaat uit een Hiab Multilift XR30S (30 tons) haakarmsysteem, welke de zwaarste is uit de XR serie van Hiab. Tevens wordt deze containerwagen ingezet om - samen met een 4-assige Nooteboom dieplader-aanhanger - een 23-tons graafmachine met palenkraker te vervoeren ten behoeve van het hydraulische koppensnellen. Blijleven Sloopwerken B.V. is begonnen in de bouw, waarbij in de beginjaren voornamelijk opruimwerkzaamheden werden uitgevoerd. Vanuit deze positie is het bedrijf als dienstverlener voor de bouw verder gegroeid in de richting van betonboren/zagen, koppensnellen en diverse sloopwerken. Het (hydraulisch) koppensnellen is uitgegroeid tot een specialiteit van het bedrijf.