Gemeente Asten intentieverklaring voor realisatie Multi Functionele Accommodatie voor Ommel

Ondertekening intentieverklaring voor realisatie Multi Functionele Accommodatie voor Ommel

Asten 7 februari 2011

Tijdens een drukbezochte bijeenkomst van de dorpsraad Ommel op 2 februari j.l. hebben de initiatiefnemers (sleutelorganisaties) de intentieverklaring ondertekend voor het realiseren van een Multi Functionele Accommodatie voor de kern Ommel. De initiatiefnemers zijn de gemeente Asten, St. Dorpsraad, St. Gemeenschapshuis De Kluis, voetbalvereniging Olympia Boys en korfbalvereniging Olympia.

Het huidige gebouw is verouderd, de ruimtes zijn te klein, de akoestiek is niet goed en er dient onderhoud te worden uitgevoerd. De MFA zou moeten voorzien in de dringende behoefte aan geschikte faciliteiten waarbinnen de activiteiten van instellingen en verenigingen op maatschappelijk, recreatief en cultureel gebied plaats kunnen vinden.

De initiatiefnemers hebben in eerste instantie onderzocht welke mogelijkheden voor aanpassing van de voorzieningen, de functies, het gebruik, de samenwerking in de ruimten, de activiteiten en de bezettingsgraad van het gemeenschapshuis aanwezig zijn. Tegelijkertijd heeft een quick-scan naar de financiële haalbaarheid plaats gevonden. Cruciaal in deze is het besluit van de Provincie Noord-Brabant om een subsidie van EUR 750.000 voor de MFA Ommel beschikbaar te stellen.
Doel van de overeenkomst is het vastleggen van de afspraken tussen partijen gedurende de intentiefase, die moet leiden tot het opstellen van een "Schets haalbaarheidsbeoordeling MFA Ommel".

Het vervolgtraject wordt aangestuurd vanuit de "Stuurgroep MFA Ommel" onder voorzitterschap van wethouder J. Huijsmans en waarin alle ondertekenende partijen vertegenwoordigd zijn.
Belangrijkste opdracht vanuit de stuurgroep is gelegen in de verdeling van de ruimtebehoefte over de gebruikers vanuit een programma van eisen en dat moet leiden tot een ontwerp van de MFA.

Het onderzoek moet uitmonden in een realistische prognose van de jaaropbrengst en een sluitende haalbaarheidsbeoordeling. Er wordt naar gestreefd om de besluitvorming over een go/no-go in de raadsvergadering van 6 juni te laten plaatsvinden.