Politie Rotterdam Rijnmond

Negen aanhoudingen bij OV-controle Rotterdam-West

Datum publicatie: 07-02-2011 08:39

ROTTERDAM-WEST - De politie hield vrijdagavond in samenwerking met de RET een controle in het openbaar vervoer. Negen verdachten zijn aangehouden voor diverse vergrijpen.

De controle werd gehouden tussen 19:30 uur en 00:30 uur. Bij de controle werden drie verdachten aangehouden die gesignaleerd stonden. Eén van hen stond gesignaleerd ten behoeve van DNA-afname. Een 36-jarige man werd aangehouden voor belediging. Na verhoor is de man een schikking aangeboden van 300 euro. De man heeft aan de schikking voldaan.

Een 20-jarige man uit Vlaardingen en een 16-jarige jongen uit Spijkenisse zijn aangehouden voor baldadigheid. Beiden waren onder invloed van alcohol en gooiden op metrostation Delfshaven een fles op de rails. De jongste verdachte is heengezonden met een Halt-afdoening. De oudste verdachte is ingesloten ter ontnuchtering. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drie verdachten zijn aangehouden voor het niet tonen van een identiteitsbewijs. Bij de fouillering van één van hen, een 31-jarige Schiedammer, is een vuurwapen en een mes aangetroffen. De wapens zijn inbeslaggenomen.