Ingezonden persbericht


Persbericht

Onderzoek wijst uit dat HP LaserJet-cartridges andere cartridges overtreffen

Amstelveen, 7 februari 2011 - HP heeft de resultaten bekendgemaakt van onderzoek ddoor QualityLogic1 in 2010, waarin prestaties van HP toner-cartridges zijn vergeleken met cartridges van andere merken. Het onderzoek wijst uit dat originele HP LaserJet toner-cartridges de cartridges van andere merken overtreffen op alle onderdelen van de test.

In het onderzoek zijn 216 'niet-HP' toner-cartridges van de negen belangrijkste merken getest en vergeleken met originele HP LaserJet toner-cartridges met de volgende resultaten:

¾ In alle 'probleemcategorieën' (1) van het onderzoek scoorden de originele HP toner-cartridges foutloos, ten opzichte van 41.7 procent fouten bij de 216 geteste cartridges van andere merken.

¾ De originele HP toner-cartridges leverden voor alle toepassingen bij 97 procent van de geprinte proefpagina's, inclusief externe verspreiding naar klanten, verkopers en leveranciers gemiddeld een acceptabele kwaliteit. De geteste cartridges van de andere merken scoorden hierbij een gemiddelde van slechts 61 procent.

¾ Van de 216 geteste toner-cartridges van de 'niet HP'-merken leverden 87 cartridges 50 procent of meer pagina's die ongeschikt zijn voor bedrijfstoepassingen of van dusdanige kwaliteit waren dat ze alleen voor intern gebruik gebruikt kunnen worden.

¾ Tijdens de tests boden de originele HP LaserJet print-cartridges goede aanhechting van toner op papier. Andere merken hadden hier problemen mee. Als de toner niet goed blijft kleven dan kan de inkt loslaten of afgeven op andere pagina's.

¾ De meeste niet-HP toner-cartridges printen lichtere tekst en grafieken in vergelijking met de originele HP LaserJet print-cartridges.

Luis Casado, Marketing Director, HP LaserJet & Enterprise Solutions bij IPG, EMEA adviseert klanten te kijken naar de 'totale kosten van gebruik' voor een weloverwogen beslissing bij het inkopen van hun voorraad. Het loont de moeite om alle factoren bij een aankoopbeslissing mee te nemen, zoals kwaliteit, betrouwbaarheid en productiviteit.' 'De resultaten van het onderzoek laten zien dat originele HP-producten keer op keer professionele kwaliteit leveren en daarmee meer productiviteit bij het werk, ten opzichte van toner cartridges van andere merken,' zegt Casado.


1 Meer over QualityLogic www.qualitylogic.com/EMEAmonotonertest.pdf
2 Probleem categoriëen:


* Dead on Arrival (DOA) cartridges, tw:

o Aanzienlijke lekkage van toner (1 cm3 of meer) voor of tijdens het installatieproces

o Printkwaliteit gedegradeerd tot onbruikbare kwaliteit na het printen van 10 of minder pagina's.

o Levering van prints van kwaliteit voor beperkt gebruik bij aanvang (niet geschikt voor distributie), zonder herstel.

o Defecte of ontbrekende onderelen of weigering van printen na initiële installatie.


* Early End of Life (EEOL) cartridges, die gemiddeld minder dan 75% van gemiddelde aantal pagina's leveren dan voor alle voor dat merk model en cartridges getest, maar niet DOA, zijn geclassificeerd als EEOL.


* Lage kwaliteit cartridges met 50% of meer sampled pages categorised as 'beperkt gebruik' of 'onbruikbaar,' maar niet DOA, zijn geclassificeerd als lage kwaliteit.


- Einde Persbericht -

Over HP

HP creëert nieuwe manieren waarop technologie een positief effect heeft op mensen, bedrijven, overheid en de maatschappij. HP is het grootste technologiebedrijf ter wereld en beschikt over een breed portfolio op het gebied van printen, personal computing, software, services en IT-infrastructuur om problemen van klanten op te lossen. Meer informatie over HP (NYSE: HPQ) is te vinden op www.hp.nl .