Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 07-02-2011

AVRO OPIUM START MET OPIUM VERHALENWEDSTRIJD
Literaire deskundigen Nelleke Noordervliet, Christine Otten en Arthur Japin in de jury

In het AVRO kunst- en cultuurprogramma Opium bespreekt presentator Cornald Maas wekelijks met enkele prominente gasten het aanbod uit de wereld van kunst en cultuur. In het kader van de Boekenweek start Opium vanaf vandaag met de Opium Verhalenwedstrijd. De jury bestaat uit: schrijfster en juryvoorzitter Nelleke Noordervliet, voormalig Boekenweekgeschenk schrijver en Libris Literatuurprijs winnaar Arthur Japin en Boekenweekessay schrijfster Christine Otten. Zij beoordelen de inzendingen.

Opium organiseert de wedstrijd om schrijverstalent in Nederland een kans te geven op een groot podium en zijn of haar talent te kunnen etaleren. "Het genre levensverhalen heeft de afgelopen jaren sterk aan populariteit gewonnen. Steeds meer schrijvers, sporters, politici en industriëlen gunnen lezers een kijkje in hun eigen leven. Maar ook de familiegeschiedenis en het leven van de gewone man of vrouw wordt steeds meer beschreven en gelezen", aldus Cornald Maas. "Het thema van de Boekenweek 2011 is daarom ook niet voor niets 'Curriculum Vitae ­ Geschreven Portretten".

Opium roept verhalenvertellers op om een beslissend moment uit hun eigen leven of dat van een ander in te sturen. Inschrijven kan tot en met vijf maart via opiumverhalenwedstrijd@avro.nl. Juryleden Arthur Japin, Nelleke Noordervliet en Christine Otten beoordelen de inzendingen en selecteren vervolgens de winnaar. In de televisie-uitzending van 15 maart maakt de jury de winnaar van de Opium Verhalenwedstrijd bekend.

Het winnende verhaal wordt gepubliceerd in de Avrobode en de winnaar krijgt twee toegangskaarten voor het Boekenbal 2011 die het CPNB beschikbaar stelt.

AVRO Opium, elke dinsdag om 20:50 uur bij de AVRO op Nederland 2

De 76e Boekenweek vindt plaats van woensdag 16 t/m 26 maart 2011. Meer informatie: www.cpnb.nl.

---