Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 07-02-2011

Politie arresteert vier verdachten voor bedreiging

TILBURG - De politie heeft vanmorgen twee Tilburgers van 28 en 54 jaar en twee inwoners uit Breda van 29 en 39 jaar aangehouden. Het viertal wordt verdacht van bedreiging. Het slachtoffer, een 33-jarige inwoner uit Oisterwijk deed aangifte. Het incident vond plaats op 28 oktober jl. Eerder, op 19 januari jl. werd al een 20-jarige Tilburger opgepakt voor betrokkenheid.

Op 28 oktober jl. meldde het slachtoffer zich aan de balie van een politiebureau. Hij vertelde bedreigd te zijn door twee onbekende mannen. De bedreiging vond plaats in een woning van een bekende van hem in Tilburg Noord. Een financieel conflict zou daaraan vermoedelijk ten grondslag liggen. Op het moment dat het slachtoffer zijn kennis bezocht kwamen de verdachten binnen en bedreigden hem met de dood. Daarbij zouden wapens gebruikt zijn. Het lukte het slachtoffer de woning uit te komen en te vluchten. De vier verdachten zijn op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Tilburgers verdacht van diefstal in inbraak

TILBURG - De politie heeft gisteren drie Tilburgers van 18 en 19 jaar aangehouden. Het drietal wordt verdacht van betrokkenheid aan een diefstal van een auto en een poging inbraak in auto. Ze zijn op het bureau, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie kreeg gisterochtend rond 04.00 uur de melding van een verdachte situatie in de Jan Steenstraat. Aanrijdend kwam er een tweede melding binnen van een verdachte situatie in de Rembrandtstraat. In beide gevallen toonden de opzittenden van een scooter belangstelling voor de geparkeerde auto's. In de Rembrandtstraat troffen agenten een geparkeerde auto aan waarbij gepoogd was in te breken. De daders waren gevlogen. Tijdens een zoektocht in de omgeving zag de politie in de Diepenstraat een scooter en een rood gekleurde personenauto rijden . De bestuurder van de scooter voldeed aan het opgegeven signalement. Het lukte de agenten de scooterrijder te laten stoppen. Tijdens de controle die volgde vernamen de agenten dat in de Jan Steenstraat een rode auto ontvreemd was. De scooterbestuurder werd aangehouden. Tijdens het onderzoek dat volgde kwamen de andere twee Tilburgers in beeld. Zij werden later op de dag aangehouden. De auto is nog niet terecht.

Vriend breekt vinger vriendin

TILBURG - De politie heeft gisterochtend in een woning in het centrum een 24-jarige Pool aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld. Zijn 25-jarige vriendin deed aangifte. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Agenten namen gisterochtend, rond de klok van 07.00 uur poolshoogte in de woning na een ontvangen melding van huiselijk geweld. In de woning troffen ze de 25-jarige vrouw aan. Ze vertelde dat ze tijdens een woordenwisseling met haar 24-jarige vriend door hem mishandeld was. Ze liep daarbij een fractuur aan haar vinger op. Agenten troffen in een andere ruimte van de woning de verdachte aan. Hij werd direct
ingerekend. Tijdens de fouillering vonden agenten een spuitbusje 'pepperspray' in één van zijn zakken.

Ouders bedanken alle betrokkenen die op zoek waren naar hun vermiste zoon (10)

UDENHOUT - De ouders van de 10-jarige Tilburgse jongen bedanken alle betrokkenen voor hun inzet tijdens de zoektocht zondagavond naar de jongen. Hun zoontje Wouter verdween gistermiddag, na een ruzie met zijn broertje in het natuurgebied de Loonse en Drunense Duinen.

Toen de jongen niet meer terug keerde sloegen vader en moeder alarm. De politie startte direct met een zoektocht. Het middel SMS-Alert werd daarbij ingezet. Ook werd een heli ingezet. Tijdens de actie werd ondersteuning gegeven door leden van een hondenreddingsbrigade. Het jochie bleek zelfstandig uit het bos gekomen te zijn. Hij zocht contact bij de bewoners van een caravan op een nabijgelegen camping. Zij hebben eerst met hem te voet in de omgeving tevergeefs naar zijn ouders gezocht. Hierna lukte het ze door aanwijzingen van Wouter hem op zijn thuisadres af te zetten. Zijn oma ontving hem en informeerde zijn zoekende ouders.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 07-02-2011 13:12 | © Regio Midden en West Brabant |