Webstudio lanceert innovatie in winkelautomatisering


Oplossing is een innovatie in de retailwereld

Den Haag, 20110207 -- Na een succesvolle pilotperiode lanceert Indigo Webstudio deze week dé oplossing voor automatisering van een fysieke winkel en kassasysteem gekoppeld aan een webshop. Momenteel berust de koppeling tussen een kassa- en voorraadsysteem en een webshop op maatwerk. Voor het midden- en kleinbedrijf betekent dit een grote investering met hoge kosten. Dat is de reden dat ondernemers met een fysieke winkel en een webshop vaak kiezen voor losse systemen. Het nadeel hiervan is dat dit extra handelingen en een dubbele administratie oplevert. De oplossing voor de standaard koppeling tussen beide systemen is een innovatie in de retailwereld.

Behoefte
Er is een toename in het aantal ondernemers dat besluit hun producten tevens online te verkopen. Naar aanleiding van deze trend is er al enige tijd behoefte aan een betaalbare oplossing voor een gedegen koppeling tussen winkel- en webshopsysteem. De actuele stand van de voorraad is prioriteit. Bij verkoop van een product via de toonbank is het zaak dat de voorraad onmiddellijk wordt aangepast. Ook in de webshop. Bij gebruik van twee systemen is de kans op fouten in voorraad en administratie groot. Indigo Webstudio deed onderzoek naar de winkelautomatisering en kassa-voorraadsystemen en vond een methode voor een standaard koppeling. De koppeling is extra interessant omdat deze gerealiseerd is naar 'open source' webshop software als o.a. Magento en Joomla! Virtuemart. Deze pakketten zijn populair voor de bouw van webshops omdat het gebruik gratis is.

Pilot
Na onderzoek en het bouwen van de software is een pilot opgestart. Tijdens de pilotperiode is gekeken of de combinatie voldoet aan zaken als o.a. gebruiksvriendelijkheid, eenvoudige realisatie klantspecifieke wensen en de werking van de functionaliteiten. De pilot is succesvol afgerond. "Gebruik maken van dit systeem betekent met één druk op de knop actuele voorraadstanden, omzetcijfers en zelfs besteladviezen voor de winkel en webshop. We zijn na afronding van de pilot niet alleen een tevreden klant rijker maar hebben nu ook de mogelijkheid meer ondernemers te helpen aan een dergelijk systeem voor een acceptabele prijs", aldus Petra Blankwaard van Indigo Webstudio.

Indigo Webstudio
Indigo Webstudio is gevestigd in Den Haag. Naast webhosting en domeinregistratie bouwen zij websites en zijn ze gespecialiseerd in webshops voor het midden- en kleinbedrijf. Meer informatie over het koppelingssysteem is op te vragen via www.indigowebstudio.nl.





Ingezonden persbericht