Positieve balans: Mp-tec bouwt zijn afdeling Projecten met succes verder uit

Duits zonnesysteemaanbieder realiseerde in 2010 projecten voor 37 megawatt

EBERSWALDE (Duitsland)--(BUSINESS WIRE)-- 20110207 --

Naast zijn belangrijkste activiteit als groothandelaar bouwde zonnesysteemaanbieder Mp-tec GmbH & Co.KG uit Brandenburg vorig jaar met succes zijn projectafdeling verder uit. Alleen in 2010 koppelde het projectteam van Mp-tec apparatuur met een totaal vermogen van 37 megawatt aan het net. 25 MW was afkomstig van grondinstallaties, 12 MW van op daken geplaatste installaties. De meeste grondinstallaties werden in de nieuwe Duitse deelstaten geplaatst. Bij de onlangs opgeleverde projecten horen zonneparken die tot 5,45 MW sterk zijn.

In Lauta (Saksen) werkte Mp-tec een 2,99 MW sterke grondinstallatie af (foto: Business Wire)

In Lauta (Saksen) werkte Mp-tec een 2,99 MW sterke grondinstallatie af (foto: Business Wire)

Enkele installaties, zoals de zonnekrachtcentrale Listerfehrda in de nabijheid van Lutherstadt Wittenberg, werden nauwelijks enkele dagen voor de jaarwisseling aan het net aangesloten. De 11.520 modules met een totaal vermogen van 2,2 MW konden ondanks de vroege winter tijdig worden gemonteerd. Mp-tec leverde en monteerde de frames en stond in voor de selectie van de fundamenten. Ook in december 2010 afgewerkt, werden de 3,99 MW grote zonnekrachtcentrale Hohburg-Lüptitz bij Leipzig, een 1,04 MW-installatie in Rossau (Saksen) en een 2,99 MW-park in Lauta-Laubusch bij Bautzen.

Mp-tec-directeur Michael Preißel rekent erop, in 2011 ook internationale projecten te realiseren: "De projectontwikkeling en realisatie van een grote centrale vereisen technische knowhow, een combinatie van vaardigheden, en professioneel projectmanagement. Met de succesvolle realisatie van verschillende belangrijke projecten heeft Mp-tec al bewezen dit aan te kunnen. In 2011 willen wij onze kennis ook meer internationaal gebruiken. Wij hebben de eerste aanvragen uit Italië, Griekenland, Groot-Brittannië en Spanje al binnen."

Foto's/multimediabestanden beschikbaar via:http://www.businesswire.com/cgi-bin/mmg.cgi?eid=6599007&lang=nl

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
wbpr Public Relations
Anja Kroll
Tel.: +49 33 1 201 66 58
Fax: +49 33 1 201 66 99

anja.kroll@wbpr.de