Politie Limburg-Zuid

Motorrijders aangehouden in verband met inbraak garagebox

07-02-2011 | 14:12 | Maastricht

Vanmorgen rond 06:00 uur zijn twee mannen aangehouden die ervan worden verdacht betrokken te zijn geweest bij een inbraak in een garagebox. Dit gebeurde even ervoor aan de Vergilliushof in Maastricht en werd door een getuige doorgegeven aan de politie.

Op het moment dat de politie naar de inbraak rijdt krijgt ze informatie dat de motoren weer vertrekken. Een patrouille ziet twee motoren bij de rotonde vanaf het Sint Annadal hun richting op rijden. Op het moment dat de bestuurders van de motoren de politie zien, rijden ze hard weg over de ventweg van de St. Annalaan. De patrouille besluit met de politiebus te keren om te zien welke richting de motorrijders opgaan. De agenten zien dan nog dat één motorrijder rechtsaf slaat, het Volksplein op. De tweede motorrijder gaat onderuit. Eén van beide opzittenden - een 20-jarige man uit Lanaken (B) - belandt hierbij tegen een parkeerautomaat en wordt opgenomen in het ziekenhuis. Hij houdt aan de valpartij een aantal botbreuken over. De tweede man op de motor - een 17-jarige inwoner van Veldwezelt (B) - wordt aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Na overleg met justitie is het technisch onderzoek naar de aanrijding gedaan door de verkeersongevallen analyse van Limburg-Noord. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat er sprake was van een éénzijdige aanrijding waarbij de politie geen rol had gespeeld. De politie onderzoekt de zaak.