Politie Zaanstreek-waterland

Overval op Bastion Hotel in Zaandam

Zaandam, 07-02-2011 o De politie hield zondagochtend 6 februari, 11.10 uur, een 17-jarige jongen uit Zaandam aan die ervan wordt verdacht een overval te hebben gepleegd.

Die ochtend kwam een gemaskerde man het Bastion Hotel aan de Wibautstraat in Zaandam binnen en bedreigde het personeel met een vuurwapen. De man ging er met buit vandoor op de fiets via de Troelstralaan richting de Zuiddijk. Het vermoeden is dat de gebruikte fiets werd teruggevonden op de Commandeursstraat.

Getuigen gezocht
De politie heeft de Zaandammer in verzekering gesteld en onderzoekt de zaak maar wil toch nog graag specifiek met een aantal getuigen in contact komen. Op het moment dat de overvaller het hotel uitrende, liep een man langs die zijn hond aan het uitlaten was. Hij ving een vrouwelijke medewerkster op en is ook nog achter de verdachte aangerend. De politie wil ook graag spreken met twee personen die rond het tijdstip van de overval bij een flatgebouw op de kruising van de Thorbeckeweg en de Wibautstraat stonden. Ook andere mensen die meer over deze zaak weten en nog niet met de politie hebben gesproken worden verzocht contact op te nemen. Zij kunnen bellen naar de recherche Zaanstreek via: 0900-8844. Anonieme tips zijn ook welkom via: 0800-7000.