Politie Twente

Met 1,59 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd Losser
Een 21-jarige automobilist uit Losser raakte zaterdag 5 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zaterdag 5 februari omstreeks 04.00 uur zagen surveillerende agenten, op de Gronausestraat in Losser, een bestuurder van een auto rijden die ze wilden controleren. Toen de automobilist de agenten zag probeerde hij zich aan de controle te onttrekken door de snelheid op te hogen. De auto werd even later, verstopt achter een vrachtwagen, aangetroffen op een parkeerplaats. De bijrijder zat nog in de auto en de bestuurder stond verstopt in een steegje. De bestuurder kwam bij het zien van de politie te voorschijn en bekende te hebben gereden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 21-jarige man uit Losser, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,59 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (2011010725)

Diverse auto's vernield, politie zoekt getuigen Oldenzaal / Almelo
In de nacht van zaterdag 5 februari op zondag 6 februari werden op de Karel Doormanstraat en de Gemmelkerstraat in Oldenzaal diverse auto's vernield. Vermoedelijk zijn bij de geparkeerde auto's de spiegels eraf getrapt.

In dezelfde nacht, vermoedelijk omstreeks 02.30 uur, werden diverse geparkeerde auto's op de Paradijsweg in Almelo vernield. Ook hier is sprake van afgetrapte spiegels. Mogelijk dat een groep van acht jongeren hiervoor verantwoordelijk is.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de vernielingen of weten wie hiervoor verantwoordelijk is / zijn. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Oldenzaal / Almelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011011066)

Scooterrijder gewond bij aanrijding met automobilist Enschede
Een 33-jarige scooterrijder uit Enschede raakte zaterdag 6 februari gewond bij een aanrijding met een automobilist in Enschede.

Zaterdagavond 6 februari omstreeks 23.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op De Kiepe in Enschede. Een 60-jarige automobiliste uit Enschede reed over De Kiepe, komende vanuit de Broekheurnering. Ter hoogte van de kruising De Kiepe / Het Leunenberg nam de vrouw de binnenbocht naar links. Daar kwam zij in aanrijding met een 33-jarige scooterrijder uit Enschede, die uit tegenovergestelde richting kwam rijden. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 33-jarige kwam ten val en raakte gewond. Zijn verwonding moest in het ziekenhuis gehecht worden. Omdat het vermoeden bestond dat de 33-jarige scooterrijder alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,07 promille uit. De automobiliste krijgt een proces-verbaal voor het veroorzaken van een ongeval en de scooterrijder krijgt een proces-verbaal voor het rijden onder invloed van alcohol. (2011011170)

Twee snelheidscoureurs raken rijbewijs kwijt Hengelo / Holten
Een 23-jarige man uit Hengelo raakte zondag 6 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met een veel te hoge snelheid door Hengelo reed. Een 28-jarige man uit Enschede raakte maandag 7 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij met veel te hoge snelheid over de A1 reed, ter hoogte van Holten.

Zondagavond 6 januari omstreeks 23.30 uur zagen surveillerende agenten twee auto's met gierende banden optrekken bij een verkeerslicht op de Deldenerstraat in Hengelo. Een van de auto's ging met verhoogde snelheid naar de Oldenzaalsestraat en de Bornsestraat. Op de Bornsestraat werd een snelheid van 124 km/h gemeten, waar 60 km/h is toegestaan. De 23-jarige automobilist werd staande gehouden waarna zijn rijbewijs werd ingevorderd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Maandagmorgen 7 februari omstreeks 00.30 uur werden surveillerende agenten op de A1 met zeer hoge snelheid ingehaald door een automobilist. Een trajectmeting werd opgestart. De 28-jarige automobilist uit Enschede reed na correctie 179 km/h waar 120 km/h is toegestaan. Zijn rijbewijs is ingevorderd. (2011011168/2011011207)

Vrouw aangereden door scooterrijder, politie zoekt getuigen Enschede
Een 29-jarige vrouw uit Enschede raakte zondag 6 februari omstreeks 22.30 uur gewond bij een aanrijding met een scooterrijder. De scooterrijder ging er van door zonder zijn identiteit achter te laten. De politie is opzoek naar deze scooterrijder. De vrouw liep over de Noorderhagen toen zij van achteren werd aangereden door de scooterrijder. De vrouw raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Omstanders probeerden nog de scooterrijder vast te houden tot de komst van de politie, maar hij bedreigde omstanders zo erg dat de ze onbekende man lieten gaan. De politie heeft de onverzekerde scooter in bezit, maar zoekt de bestuurder. Het betreft een mogelijk Marokkaanse man die vaker door de binnenstad van Enschede op een scooter rijdt. Tijdens het rijden zingt de man vaak liedjes in een buitenlandse taal.

Wellicht zijn er mensen die het een en ander hebben gezien van de aanrijding of weten wie de scooterrijder is. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Hengelo 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011011167)

Met 2,33 promille achter het stuur Enschede
Een 45-jarige automobilist uit Lichtenvoorde raakte zondag 6 februari zijn rijbewijs kwijt, omdat hij zwaar onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondag 6 februari omstreeks 22.00 uur kreeg de politie melding dat een mogelijk dronken automobilist zou rijden op de Nijverheidstraat in Enschede. Hij viel op door zijn slingerende rijden. De politie liet de automobilist stoppen. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 45-jarige man uit Lichtenvoorde, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,33 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist was eerder ongeldig verklaard. Proces-verbaal zal worden opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs en het rijden onder invloed van alcohol (2011011166)

73-jarige vrouw mishandeld door buurman en familielid Nijverdal
Een 73-jarige vrouw uit Nijverdal werd zondag 6 februari in haar eigen woning mishandeld door haar buurman en diens 20 jarige neef.

Zondagavond 6 februari omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan de Smidsweg in Nijverdal. Een 73-jarige vrouw en haar 59-jarige buurman hadden al geruime tijd onmin met elkaar. De 59-jarige buurman en zijn 20-jarige neef gingen ditmaal verhaal halen in de woning van de 73-jarige vrouw. Daarbij sloeg het tweetal de 73-jarige vrouw en haar broer in de woning. De vrouw kwam door de klap ten val. De politie werd ingeschakeld. De 59-jarige man en zijn 20-jarige neef zijn aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2011011132)

Man gooit ruit in om slaapplek op politiebureau te krijgen Almelo
Een 27-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd zondagmiddag 6 februari aangehouden, omdat hij een ruit van een winkel aan het Vincent van Goghplein had ingegooid. Omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van een ingegooide ruit. Toen de agenten bij het pand kwamen stond de 27-jarige dader de politie op te wachten. De man had de ruit ingegooid omdat hij een slaapplek wilde hebben op het politiebureau. De man is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011011071)

Drugsdealer aangehouden
Enschede
Een 43-jarige man uit Enschede werd zaterdagavond 5 februari aangehouden, omdat hij drugs aan het doorverkopen was. Surveillerende agenten zagen op Het Schuttersveld in Enschede omstreeks 20.15 uur de man drugs verkopen vanuit een auto. De auto werd gevolgd en op meerdere locaties verkocht de man drugs. Op de Jan Vermeerstraat werd de man aangehouden door de agenten. Bij 43-jarige Enschedeër werd ponypacks met cocaïne en bolletjes heroïne aangetroffen. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011010659)

Man met pistool aangehouden
Enschede
Een 27-jarige man uit Enschede werd zaterdag 5 februari aangehouden, omdat hij in het bezit was van een echt pistool.

Zaterdagmorgen 5 februari omstreeks 01.45 uur zagen surveillerende agenten een 27-jarige man lopen de Stadsgravenstraat in Enschede. De man kon op eerste vordering geen identiteitskaart tonen en werkte niet mee om zijn personalia te geven. Tijdens de aanhouding troffen de agenten onder zijn jas een pistool aan. De man, een 27-jarige Enschedeër, is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. De politie probeert de herkomst van het pistool te achterhalen. (2010008748)


-----------------------
26 nvember 2010
Chantal Westerhof / Marije Versteeg: 053-4555588

7 februari 2011
053-4555588

---- --